Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mikaela Shiffrin historisk efter segern i Italien

Mikaela Shiffrin.
Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Mikaela Shiffrin är historisk.

I italienska Kronplatz tog amerikanskan sin 83:e världscupseger – flest någonsin på damsidan.

– Jag får lite gåshud, säger Viaplays expertkommentator Jessica Lindell Vikarby.

Mikaela Shiffrin, 27, har radat upp segrar i vinter. 

Inför tisdagens storslalom i italienska Kronplatz hade Shiffrin vunnit fyra slalomtävlingar, tre storslalom och en i super g. 

I och med vinterns storform har Shiffrin närmat sig två av sportens största någonsin, Ingemar Stenmark och Lindsey Vonn.

Stenmark innehar rekordet över flest segrar i världscupen, 86 stycken. Lindsey Vonn har i sin tur varit den kvinnliga åkaren med flest världscupsegrar i karriären med 82 segrar.

Men nu är det rekordet slaget.

Mikaela Shiffrin var snabbast i båda åken i Kronplatz storslalom och vann sin 83:e världscupseger och blev därmed historisk.

Lara Gut-Behrami slutade tvåa. 

Bästa svenska blev Sara Hector som körde upp sig från en tolfte till sjätte plats i det andra åket. Estelle Alphand blev 13:e åkare i mål och Lisa Nyberg 26:a. 

Mikaela Shiffrins jakt på Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar går vidare redan på onsdagen när det är dags för slalom i Kronplatz. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.