Sara Hector Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Sara Hector Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Mersmak för Sara Hector i återkomsten

Publicerad

Sara Hector stod för en imponerande comeback i världscupen under lördagen.

24-åringen låg elva efter första åket i storslalomen i Maribor – och följde upp med ett gediget andraåk också.

Hon landade till slut på elfteplats plats.

– Det känns helt underbart. Det är så skönt att man kan hänga med, jag är så glad, säger Hector till SVT.

Sara Hector drog på sig en allvarlig knäskada i Åre i december 2015. Sedan dess har en intensiv rehabprocess varit på tapeten för Hector – men nu är hon tillbaka.

I det första åket hade Hector den näst bästa tiden vid den andra mellantiden, men gjorde strax därefter en liten miss och föll i resultatlistan.

"Känns helt underbart"

I sitt andra åk för dagen körde svenskan defensivt med fokus på att hålla sig på benen – till skillnad från många andra i dagens tävlingar.

– Det känns helt underbart. Det är så skönt att man kan hänga med, jag är så glad, sa Hector till SVT efter det första åket.

"Gör en fantastisk insats"

Till slut landade Hector på en elfte plats, vilket både hon och omgivningen var nöjda med.

– Hon visar att hon är tillbaka och ska naturligtvis vara glad att hon klarar sig vidare och inte gör sig mer illa. Jag tycker hon gör en fantastisk insats. En fantastisk comeback, säger SVT:s Johan Ejeborg.

– Det är förvånande för alla. Det är klart att de själva sett att hon är på rätt väg. Hon fick åka här i dag med startnummer 24 och tänkte att det var lika bra att köra. Och sen gör hon som hon gör... det är verkligen jätteimponerande, fyller experten Tobias Hellman i.

Etta kom Tessa Worley, följt av Sofia Goggia och Lara Gut. Mikaela Shiffrin slutade på fjärde plats.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag