Matts Olsson kom inte till rätta i andra åket. Foto: Peter Schneider / AP TT NYHETSBYRÅNMatts Olsson kom inte till rätta i andra åket. Foto: Peter Schneider / AP TT NYHETSBYRÅN
Matts Olsson kom inte till rätta i andra åket.  Foto: Peter Schneider / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Alessandro Trovati / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Alessandro Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Alessandro Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN

Matts Olsson missade medalj i storslalomen

Publicerad

Det blev ingen medalj.

Matts Olsson lyckades inte följa upp det fina första åket i storslalomen – och slutade sexa.

– Det var ett riktigt skitåk, säger Olsson till TV4.

– Det blir en del nerver nu.

Matts Olsson hade stått för en fin insats i storslalomens första omgång och visst fanns det en chans på VM-medalj.

Men det höll inte hela vägen för den 28-årige svensken.

– Åh, vad synd att Matts inte hittade rytmen. Det var en riktig skitsväng, säger experten Anders Pärson i TV4.

I stället blev det Marcel Hirscher som tog hem VM-guldet i storslalom. Silvermedaljen gick till Roland Leitinger och bronset till norrmannen Leif Kristian Haugen.

Matts Olsson slutade sexa, 22 hundradelar efter den österrikiska segraren Hirscher.

– Det är tajt och han hittade inte riktigt tillbaka till det han hade i det första året, framför allt en miss på toppen. det har man tyvärr inte råd med, han hade nog hoppats på mer, säger experten Jessica Lindell Vikarby i TV4.

Olsson: "Det var ett skitåk"

Matts Olsson slutade på 19:e plats i det andra åket. Inte alls godkänt om du frågar honom själv.

– Det vände snabbt det här. Nu är det inte så roligt längre. Det var ett riktigt dåligt andra åk. I det brantare partiet åkte jag inte alls bra. Det var ett skitåk, säger Olsson till TV4.

Samtidigt:

– Det är bra att komma sexa, det är inte frågan om det. En sjätteplats är inget att skämmas över, men det fanns mer att ta av och det är det som grämer mig, säger Matts Olsson till TV4.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag