Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAYFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Mäktiga svenska succén inför OS

Publicerad

Frida Hansdotter, 32, visar gryende OS-form.

Det svenska slalomhoppet slog till med en tredjeplats i årets första slalomtävling.

Hansdotters andra raka pallplacering i världscupen.

Vann gjorde överlägsna Mikaela Shiffrin. 

Med en månad kvar till OS i Sydkorea har Frida Hansdotter hittat formen. 

För ses dagar sedan tog Hansdotter sin första pallplats för säsongen, när hon slutade trea i österrikiska Lienz. 

Och i 2018 års första slalomtävling, i Zagreb, slog hon till igen. Hansdotter låg på femte plats efter första åket, men slog till med ett imponerade andra åk i snöfallet.

Efter att ha åkt jämnt med Katharina Gallhuber fram till de två första mellantiderna träffade hon rätt i den avslutande branten och gick i mål 80 hundradelar för Gallhuber.

Åket skulle räcka hela vägen till pallen, men var inte tillräckligt snabbt för att hota den klara tvåan Wendy Holdener, 63 hundradelar före Hansdotter, och den överlägsna segrarinnan Mikaela Shiffrin. 

Frida Hansdotters succé: Ny pallplats

Shiffrin hade en stor ledning med sig från det första åket, och gjorde inga misstag i det andra åket. I mål var hon 1,41 sekunder före Holdener och drygt två sekunder före Frida Hansdotter. 

Resten av svenskarna?

Ylva Stålnacke slutade på 17:e plats och tog därmed sina första världscuppoäng. Efter ett fint andra åk slutad Anna Swenn Larsson på tionde plats.

Tredjeplatsen var Hansdotters andra raka i världscupen den här säsongen och 32-åringens 15 i karriären. Redan på söndag är det dags för nästa slalomtävling i Kranjska Gora innan det är dags för ännu en tävling på tisdag. Den 28:e januari körs den sista slalomtävlingen inför OS, den avgörs i Lenzerheide.

OS i Sydkorea inleds den nionde februari. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag