Foto: Jordan Strauss / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Jordan Strauss / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Jordan Strauss / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Patrik C Österberg / STELLA PICTURESFoto: Patrik C Österberg / STELLA PICTURES
 Foto: Patrik C Österberg / STELLA PICTURES

Lindsey Vonn: "Jag
är väldigt ensam..."

Publicerad

Lindsey Vonn är på jakt efter Ingemar Stenmarks rekord i den alpina världscupen – och det upptar hennes största fokus i livet just nu.

Faktum är att hon inte har så mycket annat i sitt liv vid sidan av skidåkningen.

– Jag är väldigt ensam, säger Vonn till 60 Minutes, och berättar att hon ibland tar antidepressiva mediciner.

Den svenska skidlegendaren Ingemar Stenmark har fler världscupsegrar än någon annan alpin utövare genom tiderna.

Amerikanskan Lindsey Vonn har 76 segrar, tio ifrån Stenmarks 86. Vonn har under flera år medgett att hennes stora mål i karriären är att slå svenskens rekord.

– Jag kan försöka lura mig själv att det inte betyder någonting, men det gör det verkligen. Om jag slår rekordet etsar jag mig fast i skidhistorien. Jag vill att folk ska minnas att jag vann hela tiden, inte att jag var skadad hela tiden, säger Vonn i en intervju med 60 Minutes.

Faktum är att Vonn förmodligen skulle vara närmare Stenmarks rekord om det inte varit för alla skador. Stjärnan kraschade otäckt under VM i Schladming 2013 och slet sönder hela knät. I slutet av förra säsongen drabbades hon återigen av en knäskada – och nu är hon borta med en bruten arm.

– Det var det mest plågsamma jag har varit med om, säger Vonn om armbrottet.

 

LÄS ÄVEN: Vonn slår tillbaka mot ryktena: "Löjligt"

 

Vonn om depressionen: "Vill inte gå upp ur sängen"

Nu berättar 32-åringen att hon stundtals drabbas av depression, och att hon tar medicin för att må bättre.

– Jag är väldigt ensam. Och ibland är det väldigt tufft. Då vill jag inte gå upp ur sängen, säger Vonn.

Hon förklarar att hennes svackor oftast uppstår när hon inte kan åka skidor så mycket som hon vill.

– Jag saknar självförtroende. Skidåkning är det som gör mig glad, och när jag inte åker skidor är det svårt för mig att vara glad.

 

LÄS ÄVEN: Björn Ferry efter Vonns nakenbild: "Ska stämma henne"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag