Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindsey Vonn: ”Det känns som ett dåligt uppbrott”

Foto: MICHAEL KAPPELER / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA
Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PACIFICCOASTNEWS/AVALON.RED B6

Lindsey Vonn, 35, saknar den alpina karriären där hon under många år var helt överlägsen.
Numera får hon se tävlingarna från sidan – och i en intervju med sin sponsor berättar hon om känslorna kring det.

– Skidåkningen känns lite som ett dåligt ”break-up”, säger Lindsey Vonn. 

Det har gått snart ett år sedan Lindsey Vonn avslutade karriären med det där VM-bronset i Åre. Karriären innehöll så mycket som 82 världscupsegrar, fyra OS-medaljer och sju VM-medaljer. 

Efter det har hon släppt en dokumentär om sin sista säsong och gjort det hon kan för att gå vidare. Skadorna var det som satte käppar i hjulet för henne – och att det blev på det viset är något som alpinstjärnan själv har svårt att acceptera. 

– Skidåkningen känns lite som ett dåligt uppbrott, jag behöver fortfarande hålla en viss distans och utrymme till det. Rent fysiskt så hade jag inte möjlighet att fortsätta och det är en svår verklighet att acceptera. Det är svårt för varje gång påminns jag om vad det är som jag missar, säger hon i intervjun med sponsorn Red Bull. 

”Gucci ska sy min klänning”

Hon fortsätter:

– Det spelar ingen roll hur många företagsaffärer jag gör, eller hur många företag jag startar, det kommer aldrig att ersätta det adrenalinet och farten som spänningen i skidåkningen ger. 

Framför den nu pensionerade alpinåkaren ligger nu ett bröllop, som bekant är hon förlovad med hockeyspelaren P.K. Subban. 

– Jag har anställt den bästa bröllopsplaneraren i världen, det är jag väldigt exalterad över. Jag bara hoppas att hon gör sin grej och att jag inte behöver oroa mig så mycket över det för det är vad jag behöver just nu. Jag har tittat på en massa bröllopslokaler, jag tror att vi har ett datum och Gucci ska skräddarsy min klänning. Deras vd är så snäll mot mig och jag är väldigt glad över att jag inte behöver stressa över de här detaljerna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.