Lindsey Vonn. Foto: Gepa Pictures/ Ch. KelemenLindsey Vonn. Foto: Gepa Pictures/ Ch. Kelemen
Lindsey Vonn. Foto: Gepa Pictures/ Ch. Kelemen
Här med Tiger Woods. Foto: Darron CummingsHär med Tiger Woods. Foto: Darron Cummings
Här med Tiger Woods. Foto: Darron Cummings

Lindsey Vonn berättar om ensamheten i livet

Publicerad

Lindsey Vonn är historisk med 37 segrar i störtlopp – och närmar sig Ingemar Stenmarks rekord.

Men amerikanskan erkänner att livet vid sidan av skidåkningen inte alltid är på topp.

– Jag är ganska ensam och det kan vara ganska deprimerande, säger hon till AP.

Hon har vunnit i princip allting och har ingenting mer att bevisa.

Ändå fortsätter Lindsey Vonns jakt på nya rekord.

I lördags tog hon sin 37:e seger i störtlopp, under tävlingarna i Cortina, Italien. Det är ett rekord i en enskild disciplin på damsidan (en bättre än österrikiskan Annemarie Moser-Pröll, också i störtlopp), och det var samtidigt hennes 74:e världscupseger totalt.

Därmed har hon tolv världscupsegrar kvar till Ingemar Stenmarks rekord: 86 segrar.

– Det är grymt. Jag var verkligen nervös inför tävlingen. Jag har vunnit så mycket här (i Italien), och det var mycket press på mig. Ju mer folk pratar om rekord, desto svårare är det att slå dem, säger Vonn till AP.

"Är ganska deprimerande"

31-åringens liv vid sidan av skidåkningen har under perioder varit lika uppmärksammat som hennes stora framgångar i pisterna.

Efter att ha skilt sig från sin man Thomas Vonn för fyra år sedan, och därefter gjort slut med pojkvännen Tiger Woods för ett år sedan, erkänner Vonn nu att livet ibland kan vara ensamt.

– Det är tufft att vara ute och tävla. När jag skilde mig var det tufft just den säsongen, men det här året har varit speciellt på ett annat sätt. Jag är äldre och kan bara åka hem en gång om året. Ärligt talat så är jag ganska ensam. Men det har varit skönt att ha min hund, säger hon.

Hunden är en tre månader gammal Cavalier king spaniel som heter Lucy.

– I bland när jag har haft en tuff dag så är det jobbigt att komma hem. Det är ganska deprimerande att vara ensam. Så det är skönt att ha en sällskaplig liten hundvalp som är glad när jag kommer hem – oavsett om jag vinner eller förlorar, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag