Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: PIER MARCO TACCA / APFoto: PIER MARCO TACCA / AP
 Foto: PIER MARCO TACCA / AP
Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Vägrar Trump: "Skulle absolut inte tacka ja"

Publicerad

Om Lindsey Vonn hamnar högst upp på prispallen i vinter-OS i Pyeongchang så kommer hon att tacka nej till alla följande inviter till att besöka Vita huset.

– Jag skulle absolut inte tacka ja. Alla i den amerikanska truppen blir förvisso inbjudna oavsett om de tar medalj eller inte, men jag kommer inte gå dit, säger alpinstjärnan som jagar sitt andra OS-guld till CNN.

 

LÄS MER: Lindsey Vonns otäcka krasch rakt in i säkerhetsstaketen

 

"Representerar amerikanska folket, inte presidenten"

Vonn skräder inte orden när hon talar om vad det innebär att tävla under amerikansk flagg.

– Jag tar OS på största allvar. Jag vill representera vårt land väl, vilket jag inte tycker att personerna i vår nuvarande regering gör, säger hon.

– Jag representerar det amerikanska folket, inte presidenten.

 

LÄS MER: Otrohetsrykte - nu är Lindsey Vonn singel igen 

 

Tidigare under hösten valde Kevin Durant - stjärna i NBA-mästarna Golden State Warriors - att meddela att han nobbar inbjudan till Vita huset.

– Jag kommer inte att gå. Jag har ingen respekt för den sittande presidenten, sa Durant.

Kevin Durant och Stephen Curry.Foto: SUE OGROCKI / AP TT NYHETSBYRÅN

Även lagets gigant och NBA:s mest värdefulle spelare Stephen Curry ställde sig tveksam, vilket fick Donald Trump att se rött.

LeBron till Trump: "Din luffare"

"Att få komma till Vita huset ska vara en stor ära för varje mästarlag. Stephen Curry tvekar, och därför drar jag tillbaka hans inbjudan!", skrev presidenten på Twitter.

Och då fick han hela basketeliten emot sig.

"Din luffare. Stephen Curry har redan sagt att han inte kommer! Därför finns ingen inbjudan. Att besöka Vita huset var en stor ära fram tills att du dök upp!", skrev Cleveland Cavaliers megastjärna LeBron James på Twitter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Senaste nytt
MEST LÄST I DAG