Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åkarna sågar SVT:s experter efter orden

Yvette Hermundstad, Tommy Eliasson Winter, Pernilla Wiberg och Tobias Hellman i torsdagens VM-studio. Foto: SVT
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

SVT:s expertduo Pernilla Wiberg och Tobias Hellman riktade stark kritik mot den svenska fartsatsningen.

Nu slår åkarna tillbaka.

– Det är intressant, de kallar sig experter men det tycker inte jag att de är, säger Alexander Köll till Aftonbladet. 

Stämningen var frostig då alpinchefen Tommy Eliasson Winter gästade SVT:s VM-studio i går.

Anledningen?

SVT-experten Tobias Hellman hade nyligen skrivit en krönika om det som han ansåg vara en misslyckad svensk satsning på fartgrenarna. 

”Förbundskaptenen Tommy Eliasson Winter ordnade finanserna och satsningen påbörjades. Tre och ett halvt år senare är misslyckandet är ett faktum. Det blir inga medaljer på VM och svensk seger i Kitzbühel är utom räckhåll”, skrev Hellman.

I VM-studion fick alpinchefen flera frågor kring satsningen på störtlopp och super-G, både från Hellman och från expertkollegan Pernilla Wiberg.

Då surnade Eliasson Winter till.

– Pernilla, hur tänker du att man ska kunna se att ungdomar älskar fart? Det är en världsfrånvänd fråga, det är helt orimligt, sa han till Wiberg. 

 

LÄS MER: Alpina VM i Åre - alla datum och tider du behöver 

 

Åkarna kritiska mot SVT-experterna

Det är inte bara alpinchefen som reagerar på SVT-experternas frågor.

Nu slår även åkarna tillbaka.

– SVT är otroligt negativa med allt. Att man sitter i en soffa hela dagen och bara pratar, jag har inte sett en enda av dem i backen. De kan väl komma fram och kolla hur det är i verkligheten, säger Alexander Köll till Aftonbladet. 

Han fortsätter:

– Tobias Hellman har jag aldrig hört att det snackas om. Jag respekterar Pernilla, hon är en skidlegend, men att hon sitter på soffan och kritiserar så mycket förvånar mig. 

Köll får medhåll från den svenske landslagskollegan Felix Monsén.

– Min känsla är att SVT är ute efter rubriker. Kollar man på det stora hela har intresset för fart blivit större bland de yngre åkare och det är där man måste börja. Tyvärr slutade vår absoluta topp 2017 och det var inte alls orimligt att Kajsa (Kling) skulle ta medalj här. Så jag tycker inte alls att det är en misslyckad satsning och jag tycker att SVT är lite hårda med orden.