Lindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA BILDBYRÅNLindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA BILDBYRÅN
Lindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA BILDBYRÅN

Kuppen – efter segern i Sverige

Publicerad

ÅRE/STOCKHOLM. Lindsey Vonn tog hem ännu en världscupsseger när störtloppscupen kom till Åre.

Men hennes tränare stal showen efter åket – genom att bära en mystisk hästmask. 

Lindsey Vonn missade guldet i OS i Pyeongchang, men jagar fortfarande Ingemar Stenmarks rekord i antalet världscupssegrar. I dag kom hon ett steg närmre målet. 

Vonn tog sin 43:e störtloppsseger, sex hundradelar före italienskan Sofia Goggia, som dock tog hem segern i störtloppscupen med tre poängs marginal. Nu har Vonn 82 världscupssegrar – bara fyra färre än Stenmark. 

Vonn fick dock se sig överglänst när tävlingen väl var avverkad. Men inte av Goggia, utan av landslagstränaren Paul Kristofic. Under en gruppbild tillsammans med Lindsey Vonn och flera av de amerikanska landslagsledarna tog han på sig en enhörningsmask. 

 

LÄS MER: Lindsey Vonn vann – men Goggia fick fira 

 

Mystiska masken

Efteråt berättade Lindsey Vonn om det uppmärksammade upptåget i målfållan. Under en julfest i vintras tävlade landslagsåkarna och ledarna om en onepiece föreställande en enhörning. 

Anledningen: Några av damerna i det amerikanska landslaget kallar sig för "Speed Unicorns".

Huvudtränaren Paul Kristofic vann dräkten och lovade att han skulle ha på sig den om damerna tog pallplatser på världscupen. 

Ett löfte han har hållit i vinter även om han glömde att ta med sig dräkten till Åre. 

– Nu glömde han den, men jag hade en med mig i min väska så han fick ta på den, säger amerikanska alpinlandslagets presschef Megan Harrod. 

"Blev ännu roligare"

Lindsey Vonn uppskattade att få se Kristofic utspökad för hennes skull. 

– Vi har haft ett vad om att om någon av oss vinner så måste han ha på sig den i målområdet. Han har haft på sig den två gånger redan, men nu glömde han dräkten så han fick ta på sig bara masken, vilket blev ännu roligare, säger Vonn som menar att de speciella upptågen behövs när laget reser och umgås så mycket tillsammans. 

– Vi försöker ha roligt. Vi har en fantastisk atmosfär. Det är fint när tränarna också har kul, det blir en mycket bättre stämning då. Jag är glad att vi kan skoja lite med varandra. 

Men du har inte själv burit den där dräkten? 

– Nej, det var inte överenskommelsen, haha! Det är han som ska ha den. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag