Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kuppen – efter segern i Sverige

Lindsey Vonn. Foto: GEPA PICTURES/ ANDREAS PRANTER / GEPA BILDBYRÅN

ÅRE/STOCKHOLM. Lindsey Vonn tog hem ännu en världscupsseger när störtloppscupen kom till Åre.

Men hennes tränare stal showen efter åket – genom att bära en mystisk hästmask. 

Lindsey Vonn missade guldet i OS i Pyeongchang, men jagar fortfarande Ingemar Stenmarks rekord i antalet världscupssegrar. I dag kom hon ett steg närmre målet. 

Vonn tog sin 43:e störtloppsseger, sex hundradelar före italienskan Sofia Goggia, som dock tog hem segern i störtloppscupen med tre poängs marginal. Nu har Vonn 82 världscupssegrar – bara fyra färre än Stenmark. 

Vonn fick dock se sig överglänst när tävlingen väl var avverkad. Men inte av Goggia, utan av landslagstränaren Paul Kristofic. Under en gruppbild tillsammans med Lindsey Vonn och flera av de amerikanska landslagsledarna tog han på sig en enhörningsmask. 

 

LÄS MER: Lindsey Vonn vann – men Goggia fick fira 

 

Mystiska masken

Efteråt berättade Lindsey Vonn om det uppmärksammade upptåget i målfållan. Under en julfest i vintras tävlade landslagsåkarna och ledarna om en onepiece föreställande en enhörning. 

Anledningen: Några av damerna i det amerikanska landslaget kallar sig för "Speed Unicorns".

Huvudtränaren Paul Kristofic vann dräkten och lovade att han skulle ha på sig den om damerna tog pallplatser på världscupen. 

Ett löfte han har hållit i vinter även om han glömde att ta med sig dräkten till Åre. 

– Nu glömde han den, men jag hade en med mig i min väska så han fick ta på den, säger amerikanska alpinlandslagets presschef Megan Harrod. 

"Blev ännu roligare"

Lindsey Vonn uppskattade att få se Kristofic utspökad för hennes skull. 

– Vi har haft ett vad om att om någon av oss vinner så måste han ha på sig den i målområdet. Han har haft på sig den två gånger redan, men nu glömde han dräkten så han fick ta på sig bara masken, vilket blev ännu roligare, säger Vonn som menar att de speciella upptågen behövs när laget reser och umgås så mycket tillsammans. 

– Vi försöker ha roligt. Vi har en fantastisk atmosfär. Det är fint när tränarna också har kul, det blir en mycket bättre stämning då. Jag är glad att vi kan skoja lite med varandra. 

Men du har inte själv burit den där dräkten? 

– Nej, det var inte överenskommelsen, haha! Det är han som ska ha den. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!