Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tävlingen ställs in – efter kaosväder

Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sara Hector var i slagläge för en ny topplacering i den alpina världscupen.

Men det andra storslalomåket i Semmering ställdes in på grund av kraftig vind. 

– Gud vad det blåser. Den där bilden säger allt, säger SVT:s kommentator Björn Fagerlind. 

Sara Hector har kämpat med både skador och åkningen de senaste åren. Men den här säsongen har 28-åringen visat att hon fortfarande kan hänga med de allra snabbaste.

Hector var tvåa i Courchevel nyligen, hennes första pallplats i världscupen sedan 2014, och har nu ett bra läge till en ny pallplats i österrikiska Semmering.

Inför det andra åket ligger Hector femma, 74 hundradelar bakom ledande slovakiskan Petra Vlhova.

Italienskan Marta Bassino ligger tvåa, 22 hundradelar efter, och Michelle Gisin, Schweiz, är 35 hundradelar efter på tredjeplatsen.

Ställde in tävlingen

Utöver Sara Hector jagas trion dock även av bland andra amerikanska stjärnan Mikaela Shiffrin, som är fyra, 59 hundradelar bakom Vlhova.

För Estelle Alphand gick det sämre i det första åket, men svenskan klarade sig till slut ändå vidare till det andra åket med sin 22:a-plats, 2,43 sekunder efter Vlhova.

Men varken Hector eller Alphand fick chansen i det andra åket. Kraftig vind ställde in tävlingen. 

– Gud vad det blåser. Den där bilden säger allt, säger SVT:s kommentator Björn Fagerlind i samband med att reklamskyltar välte i backen. 

– Det anade vi nästan. Grejer har rasat omkull, fortsätter Fagerlind. 

Arrangören valde att att skjuta upp startiden två gånger, men till slut gav de upp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.