Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.
Foto: SVT.Foto: SVT.
 Foto: SVT.

Näslund överlägsen: "Är självklart skönt"

Publicerad

IDRE/STOCKHOLM. Sandra Näslund fortsätter att tokdominera.

Det svenska OS-guldhoppet tog enkelt hem världscupsegern i Idre. 

Nu målas hon upp som en storfavorit på OS:

– Det är självklart skönt för självförtroendet, men jag tar ingenting för givet, säger Näslund efter säsongens fjärde seger. 

Hon är Sveriges kanske största guldhopp under stundande OS i Pyeongchang. Och den sanslösa formen är intakt inför spelen.

Sandra Näslund går helt enkelt inte att besegra för tillfället.

Den 21-åriga skicrosstjärnan infriade alla förväntningar och mer därtill under världscuptävlingarna i svenska Idre under lördagsförmiddagen.

Näslund tog sig enkelt till final och väl där kunde hon direkt skapa sig en lucka till konkurrenterna efter en magnifik start. Det var aldrig spännande och Näslund kunde gå i mål som ohotad etta.

– Hon är helt överlägsen, säger kommentatorn Björn Becksmo i SVT.

Sandra Näslund överlägsen etta i Idre

I och med segern är Näslund, som är regerande världsmästare, nu uppe i 20 pallplatser i världscupen. Segern innebär också att Näslund drygar ut sin ledning i den totala världscupen, där hon leder före tyskan Heidi Zacher och kanadensiskan Georgia Simmerling.

– Det är kul att jag får till det här och kan ta en seger till. Överlag var det väldigt bra åkning tycker jag, säger Sandra Näslund. 

Segern är hennes fjärde den här säsongen. I vinterns övriga två tävlingar har 21-åringen slutat trea. 

– Det känns som att jag är i väldigt bra form, sedan tror jag att jag kan utvecklas mer också, men jag åker väldigt bra nu. 

"Hör publikens jubel"

Och hemmastödet var stort. Trots en kylslagen inramning, med 16 minusgrader i backen, fanns både familj och vänner på plats i folkhavet vid målfållan. Något som fick Näslund att tagga till ytterligare.

– Man hör publikens jubel och jag har ett stort gäng som är här och kollar, då är det extra kul när man kommer ner, säger Näslund som är klar favorit även i morgondagens världscupstävling. 

LÄS MER: Otäck skada på svenskt skicrosshopp i herrarnas världscup

 

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag