Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Näslund överlägsen: "Är självklart skönt"

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SVT.
Foto: SVT.

IDRE/STOCKHOLM. Sandra Näslund fortsätter att tokdominera.

Det svenska OS-guldhoppet tog enkelt hem världscupsegern i Idre. 

Nu målas hon upp som en storfavorit på OS:

– Det är självklart skönt för självförtroendet, men jag tar ingenting för givet, säger Näslund efter säsongens fjärde seger. 

Hon är Sveriges kanske största guldhopp under stundande OS i Pyeongchang. Och den sanslösa formen är intakt inför spelen.

Sandra Näslund går helt enkelt inte att besegra för tillfället.

Den 21-åriga skicrosstjärnan infriade alla förväntningar och mer därtill under världscuptävlingarna i svenska Idre under lördagsförmiddagen.

Näslund tog sig enkelt till final och väl där kunde hon direkt skapa sig en lucka till konkurrenterna efter en magnifik start. Det var aldrig spännande och Näslund kunde gå i mål som ohotad etta.

– Hon är helt överlägsen, säger kommentatorn Björn Becksmo i SVT.

Sandra Näslund överlägsen etta i Idre

I och med segern är Näslund, som är regerande världsmästare, nu uppe i 20 pallplatser i världscupen. Segern innebär också att Näslund drygar ut sin ledning i den totala världscupen, där hon leder före tyskan Heidi Zacher och kanadensiskan Georgia Simmerling.

– Det är kul att jag får till det här och kan ta en seger till. Överlag var det väldigt bra åkning tycker jag, säger Sandra Näslund. 

Segern är hennes fjärde den här säsongen. I vinterns övriga två tävlingar har 21-åringen slutat trea. 

– Det känns som att jag är i väldigt bra form, sedan tror jag att jag kan utvecklas mer också, men jag åker väldigt bra nu. 

"Hör publikens jubel"

Och hemmastödet var stort. Trots en kylslagen inramning, med 16 minusgrader i backen, fanns både familj och vänner på plats i folkhavet vid målfållan. Något som fick Näslund att tagga till ytterligare.

– Man hör publikens jubel och jag har ett stort gäng som är här och kollar, då är det extra kul när man kommer ner, säger Näslund som är klar favorit även i morgondagens världscupstävling. 

LÄS MER: Otäck skada på svenskt skicrosshopp i herrarnas världscup

 

 

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!