Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömläge: Då körde André Myhrer bort sig

Foto: GEPA PICTURES/ THOMAS BACHUN / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN

André Myhrer jagade säsongens första världscupseger i Italien.

Svensken låg trea inför det andra åket i Madonna di Campiglio – men åkte ur.

– Så surt. Tråkigt, tråkigt, säger kommentatorn Johan Ejeborg i SVT.

André Myhrer hade radat upp fina placeringar under inledningen av säsongen: femma i Levi, tvåa i Val d'Isère och fyra i Zagreb.

I italienska Madonna di Campiglio såg svensken ut att ha en ny topplacering på gång. Myhrer var trea efter det första åket och när de främsta åkarna kört, fyra tiondelar upp till ledaren Daniel Yule, Schweiz.

Men det blev ingen ny succé för Myhrer, som grenslade i det andra åket och körde ur. I stället vann schweizaren Daniel Yule före norrmannen Henrik Kristoffersen.

Fransmannen Clement Noel tog hem tredjeplatsen.

Bisarra bilderna i SVT: ”Ska inte få hända”

Under det första åket utspelades märkliga scener då argentinaren Christian Simari, som 75:e och sista åkare, gav sig ut i backen. En funktionär trodde nämligen att alla åkare hade kört det första åket och tog sig friheten att åka ner - mitt under Simaris åk.

Argentinaren tvingades bryta och fick aldrig en chans att ta sig vidare till det andra åket. Experten Tobias Hellman är starkt kritisk.

– Det ska aldrig kunna hända, det är dråpligt, säger Hellman i SVT.

– Det ska inte hända. Argentinaren är mångårig i världscupen och verkligen en trotjänare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.