Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jens Byggmark om krossade drömmen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Niklas Larsson

Jens Byggmark reser till OS som tv-expert - inte som medaljhopp.

Slalomstjärnan skadade korsbandet i september och berättar i tv-programmet "Drömmen om Sotji" - om sina krossade planer.

– Det här var den sämsta tajmingen man kunde få som idrottsman, säger han.

Den 22 februari avgörs herrarnas OS-slalom i Sotji. För ett halvår räknades Jens Byggmark som en av favoriterna att slåss om en medalj där.

Men Byggmark kommer inte att tävla. Den svenske stjärnan reser till Sotji som tv-expert för Viasat - efter att en korsbandsskada i september förra året krossat hans dröm.

"Sämsta tajmingen"

I tv-programmet "Drömmen om Sotji", som sändes på TV3 på onsdagskvällen berättar Byggmark om känslorna efter den olyckliga septemberdagen förra året.

– Det här var den sämsta tajmingen man kunde få som idrottsman. Innan ett OS och när jag är 28 skulle jag vara i toppform, säger han.

TV-teamet följer med Byggmark när han, några dagar efter att han fallit under ett träningsåk, får den hårda skadedomen av en läkare: korsbandet är av och OS-deltagande är inte att tänka på.

– Riktigt tungt som för vem som helst som får en dröm krossad: en våg av olust i kroppen. Jag tror inte att det här beskedet kommer landa på ett bra tag. Jag tror jag lever på förnekelse lite till, det är skönare, säger Byggmark i programmet, strax efter att han fått beskedet.

"Aha-känsla"

28-åringen har tre VM-silver på meritlistan, men får alltså vänta ytterligare fyra år innan han får chansen att plocka sin första OS-medalj i karriären.

– Det är någonting jag alltid sagt och jag har hela tiden vetat att OS går det året. Äntligen kände jag en "aha-känsla", hur det skulle kännas att åka skidor. Den jag alltid haft, ända sedan 2007 då jag åkte riktigt bra. Den hade jag precis fått tillbaka. Och då hände det här, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.