Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jakobsen i slagläge – körde ur direkt i andra

Foto: GEPA PICTURES/ MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Kristoffer Jakobsen låg fyra och hade läge på karriärens första pallplats efter ett fint förstaåk i Flachaus världscupslalom.

Det andra hann knappt börja innan Jakobsen grenslade och körde ur.

Jakobsen har varit som bäst sexa individuellt i världscupen. Men efter ett stabilt och snabbt förstaåk i österrikiska Flachau hade han karriärens första pallplats inom räckhåll.

Den 26-åriga slalomspecialisten har tidigare under säsongen haft svårt att få till just förstaåken – samtidigt som han flera gånger varit snabbast av alla i det andra – men den här gången hade han bra fart under skidorna från start.

Jakobsen hade fjärde bästa tid i förstaåket, 44 hundradelar bakom ledande fransmannen Clément Noël. Och upp till pallen var det ännu närmare. Tvåan Sebastian Foss-Solevåg, Norge, och trean Manuel Feller, Österrike, var bara 21 respektive 19 hundradelar före svensken.

Körde ur efter några sekunder

Ett perfekt slagläge inför andra åket således, men Kristoffer Jakobsen kunde inte utnyttja läget.

Bara några sekunder in i åket grenslade Jakobsen en port, och så var dagen förstörd.

Vann tävlingen gjorde Manuel Feller som med ett starkt andraåk petade ner Clément Noël till andraplatsen. En annan österrikare, Marco Schwarz, blev trea.

Tävlingen skulle egentligen ha hållits i Wengen, men coronasmittans spridning i Schweiz gjorde att den flyttades till Österrike. Där var det först Kitzbühel som stod för arrangörskapet innan också de avsade sig tävlingarna på grund av ett coronautbrott i regionen, varpå Flachau tog över.

Redan på söndagen får Kristoffer Jakobsen en ny chans att nå pallen. Även då står slalom i Flachau på programmet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.