Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömmen: Körde ur i andra slalomåket

Foto: GABRIELE FACCIOTTI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Kristoffer Jakobsen hade skaffat sig ett perfekt medaljläge.

Men VM-slalomen slutade med en urkörning och stor besvikelse för svensken.

Han har själv sagt att målsättningen är att ta en VM-medalj i slalomen. Och i första åket skaffade Kristoffer Jakobsen ett jätteläge att klara det högt uppsatta målet.

Svensken inledde kontrollerat, men släppte sedan iväg skidorna och åkte i mål bara 18 hundradelar efter ledande Adrian Pertl.

Tidsavstånden mellan åkarna i täten var dock oerhört små inför det andra åket. Det gjorde att det bara var full satsning som gällde i medaljjakten.

Sista svenska medaljhoppet

Det straffade sig för Jakobsen, som var bra med när den snöpliga urkörningen kom halvvägs ner i VM-backen i Cortina.

Därmed försvann också den sista chansen till en individuell svensk medalj under VM. Den enda pallplatsen blev nu silvret i lagtävlingen.

Slalomguldet såg efter de 15 bästa åkarna i stället ut att gå till norrmannen Sebastian Foss-Solevåg, före österrikaren Adrian Pertl och norske landsmannen Henrik Kristoffersen.

Dagens andra svensk, William Hansson, var riktigt bra med till första mellantiden i första åket, men körde sedan ur.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.