Victor Öhling Norberg. Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅNVictor Öhling Norberg. Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Victor Öhling Norberg. Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Anna Holmlund. Foto: Pontus Lundahl / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÃÖNAnna Holmlund. Foto: Pontus Lundahl / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÃÖN
Anna Holmlund. Foto: Pontus Lundahl / Tt / TT SPORT TT NYHETSBYRÃÖN

"Jag tror att hon hade velat att man åker"

Publicerad

Victor Öhling Norberg tog en månads paus från skicrossen efter flickvännen Anna Holmlunds olycka i italienska Innichen.

Men sedan slutet på januari tävlar han alltså igen – och förra veckan tog stjärnan VM-guld.

Nu pratar "VÖN" ut med Östersunds-Posten om året där allt vänts upp- och ner.

– Jag tror inte Anna hade velat att man satt bredvid sjukhussängen hela tiden, säger han till tidningen.

Det har gått tre månader sedan Anna Holmlunds olycka under ett träningsåk i italienska Innichen, då stjärnan fick ett felskär och föll handlöst in i den hårt packade snön.

Holmlund fördes akut till ett sjukhus i närheten, och efter intensiv vård kunde hon i mellandagarna flyttas till Sverige.

Men än har Holmlund inte vaknat upp.

 

LÄS ÄVEN: Familjen vakar över Anna Holmlund dygnet runt

"Jag tror hon vill att man ska ut och åka"

Till en början vakade pojkvännen Victor Öhling Norberg, som även han är professionell skicross-åkare, vid sin flickväns sida. En dryg månad efter kraschen tog han emellertid beslutet att komma tillbaka till skicrossen.

– Jag ville inte fortsätta till en början, men jag kände att det är bra att göra någonting. När jag började komma in i träningen igen blev tillvaron mycket enklare. Det var bra för mig själv att kunna fokusera på arbetet, säger han till Östersunds-Posten.

Han menar att bara sitta inne vid Anna Holmlund inte hade varit bra för honom.

– Jag tror inte Anna hade velat att man satt bredvid sjukhussängen hela tiden. Jag tror hon vill att man ska ut och åka.

 

LÄS ÄVEN: "Positiva signaler de senaste dagarna"

Världsmästare – men: "Det värsta året i mitt liv"

Mitt i all sorg lyckades "VÖN" komma tillbaka starkare än någonsin på banan. I helgen vann han nämligen VM, efter en imponerande insats i spanska Sierra Nevada.

– Det är fantastiskt, tanken på att jag lyckades känns väldigt stort för mig. När jag kom till VM trodde jag inte ens att jag skulle ta mig till final. Efter varje åk kändes det stort att jag tog mig vidare. Jag tänkte egentligen inte att det kunde gå hela vägen. Det har varit det värsta året i mitt liv, att avsluta på det här sättet känns väldigt skönt, säger Viktor Öhrling Norberg Östersunds-Posten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag