Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skulle kunna ha hur många barn som helst”

Anja Pärson
Foto: SVT
Anja Pärson och hustrun Filippa Rådin
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anja Pärson kraschade otäckt i Vancouver-OS 2010. 

Nu berättar hon om svåra kraschen, kärleken till hustrun Filippa Rådin och längtan efter att skaffa fler barn. 

– Jag skulle kunna ha hur många barn som helst, men logistiskt sett är det en mardröm, säger legendaren till Aftonbladet.  

2012 tog Anja Pärson beslutet att avsluta karriären och alpinstjärnan har sedan dess agerat som föreläsare men främst har hon fått vara expertkommentator i olika tv-program, som till exempel ””Let’s Dance”. Pärson är också aktuell i tv-programmet ”Vem kan slå Anja och Foppa” tillsammans med hockeyikonen Peter Forsberg.

Under OS i Vancouver kraschade Pärson svårt. Hon var på väg mot medalj i störtloppet men tappade kontrollen och flög 60 meter. Men trots mardrömmen så lyckades hon ändå vinna brons dagen efter i superkombinationen störtlopp och slalom.

”Jag hade ju lurat döden”

I en lång intervju med Aftonbladet berättar den nyblivna 40-åringen om kraschen och rädslan att inte kunna tävla dagen efter.

– När jag stod där och hade kraschat var min största rädsla att inte få delta dagen efter. För mig var det ett måste att göra allt i min makt för att kunna stå på start dagen efter. Men att det blev en medalj var helt otroligt när jag inte hade någon känsel i vänsterbenet. Smärtan gjorde att hela benet domnade bort och en nervskada gjorde att jag inte kände foten. Jag var livrädd. Jag hade ju lurat döden dagen innan. Det var en enorm mental påfrestning för att övervinna rädslan, smärtan och nervositeten.

Pärson: ”Det är ett stort ansvar”

2012 avslöjade Anja Pärson i ”Sommar i P1” kärleken till hustrun Filippa Rådin. De två hade då varit tillsammans i fem år och Pärson skulle då bli mamma. Den svenska alpinstjärnan medger att kärleksrelationen mellan dem två är ”ingen dans på rosor” men poängterar samtidigt att de har ett ”fantastiskt liv tillsammans” med sina tre barn. 

– Det är två starka brudar som vet vad de vill, så det är inte konfliktfritt. Men vi räds inte för att ha det dåligt ibland utan ser det som utvecklande. Vi är verkligen inte perfekta och var och varannan dag har vi det skitstökigt hemma, vi misslyckas som föräldrar och som partners. Vi har det jävligt jobbigt i perioder, vi är småbarnsföräldrar som försöker gräva oss ur skiten. Det är väl som det är för alla, säger Pärson till Aftonbladet och utesluter inte att skaffa fler barn. 

– Jag skulle kunna ha hur många barn som helst, men logistiskt sett är det en mardröm. Det är också ett stort ansvar. Men vår granne har precis fått barn och det rycker i livmodern.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.