Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag såg dig på gymmet, borde sagt detta direkt”

Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: VASSIL DONEV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ WOLFGANG GREBIEN / GEPA BILDBYRÅN

Frida Hansdotter är inne på alpinkarriärens sista lopp.

Nu har hon fått en rörande hälsning från sportens största, Mikaela Shiffrin. 

Det var tidigare i veckan som Frida Hansdotter plötsligt meddelande att hennes karriär har fått en definitiv slutpunkt. De pågående tävlingarna i tjeckiska Spindleruv Mlyn blir en av två avskedsföreställningar.

– All energi och fokus har legat på min uppgift att lyckas med mina mål. Men den här säsongen har jag inte känt samma hunger och driv som tidigare, det har omedvetet smugit sig på under säsongens gång. På något underligt skönt vis känner jag mig nöjd, sa Hansdotter i ett uttalande. 

Shiffrins fina ord till Hansdotter

Nu har alpinvärldens odiskutabla drottning skickat en fin hälsning som Hansdotter kan ta med in i det civila. Mikaela Shiffrin, den amerikanska giganten, har skrivit ett långt meddelande riktat till Hansdotter och publicerat på Instagram.

”Hej, Frida, jag såg dig i gymmet nyss och jag borde ha sagt det till dig direkt, men det tog lite längre tid att tänka ut exakt vad jag skulle säga – först och främst, grattis till en fantastisk karriär! Och tack. Tack för att du alltid pressade mig, för att du alltid höll stämningen uppe i backarna. För att du är storsint i både seger och förlust. För att du har varit så stark så länge – en ledare i sporten – och pressat alla andra att höja sig”, skriver Shiffrin. 

https://www.instagram.com/p/ButlVwPniiY/

”Njut av de sista loppen”

Shiffrin avslutar med att bedyra att alla åkare kommer att sakna Hansdotter.

”Jag är säker på att framtiden kommer att innebära många spännande saker för dig, och med attityden som du alltid visat, så kommer du att vara redo för allt. Jag önskar dig allt gott, men först ska du njuta av de här sista loppen”, skriver Shiffrin. 

Frida Hansdotter blev tia i fredagens storslalom efter att ha varit sjua efter första åket.

Mikaela Shiffrin blev trea. 60 hundradelar efter VM-vinnande slovakiskan Petra Vlhova. Viktoria Rebensburg, Tyskland, blev tvåa i Spindleruv Mlyn.