Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag kommer betala för det resten av mitt liv”

Lindsey Vonn Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Vonn med pojkvännen PK Subban. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Lindsey Vonn i Åre, efter karriärens sista lopp. Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter en makalös karriär tackade Lindsey Vonn för sig i vintras.

Men förre alpinstjärnan har inte slagit av på takten – och ger sig nu in i filmvärlden.

– Jag vill ta över världen, en bransch i taget, säger hon skämtsamt till nyhetsbyrån AP. 

Alpindrottningen Lindsey Vonn tackade för sig efter vinterns VM i Åre. Hon kraschade i super-G-loppet men kom tillbaka – och i hennes allra sista tävling, störtloppet, blev det VM-brons.

Men Lindsey Vonn fortsätter sitt liv i toppfart. Hennes memoarer publiceras i början av nästa år, hon har lanserat en serie skönhetsprodukter och hon arbetar som ”global ambassadör” för ett sportkläder-projekt.  

Nu har 34-åringen även tagit klivet in i filmbranschen, som producent i en film med Robert Redford. Filmen har fortfarande viss hemlighetsstämpel men Vonn beskriver det som ”en av de coolaste sakerna jag någonsin varit en del av”.

På Lindsey Vonns Instagram kan man samtidigt följa hennes och pojkvännen, tillika NHL-stjärnan, PK Subbans äventyr – med filmer på hopp från klippor och foton från diverse röda mattor.

https://www.instagram.com/p/B0x8QoBH-uY/

Lindey Vonn: ”Du betalar ett pris”

Den alpina karriären har samtidigt slitit på Lindsey Vonns kropp. För några månader sedan opererade hon ett ligament i vänstra knäet, och hennes högra knä saknar brosk.

– Du betalar ett pris för att kasta dig själv nedför berg och jag kommer att betala för det resten av mitt liv. Men det är en del av att vara idrottare, du offrar dig själv och du offrar din kropp, säger hon till AP. 

En comeback ser Lindsey Vonn som osannolik.

– Jag tror inte det. Det största problemet är mitt högra knä. Kanske dyker det upp något som kan hjälpa mig. Men i dagsläget kan jag inte riktigt se någonting som kommer att ändra min levnadssituation dramatiskt, och ännu mindre något som ändrar mina möjligheter att tävla, säger hon.

”Mikaela kommer slå rekordet”

Skadeproblemen gjorde att Lindsey Vonn tvingades ge upp sin jakt på Ingemar Stenmarks rekord i antal världscupssegrar.

Stenmark har 86, Vonn har 82. Där bakom jagar 24-åriga Mikaela Shiffrin, som redan är uppe på 60 segrar.

– Jag är säker på att Mikaela kommer att slå det. Om inte hon gör det, så gör någon annan det. Jag hoppas att någon slår det, säger Vonn.