Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag hatar allt med med det där ordet”

Lindsey Vonn tillsammans med P.K SubbanFoto: ADAM HUNGER / AP TT NYHETSBYRÅN
Lindsey Vonn under VM i Åre 2019Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lindsey VonnFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Den förre alpina skidåkaren och OS-guldmedaljören Lindsey Vonn gästade sin pojkvän P.K Subbans podcast

Då tvingades hon säga ifrån och krossa stereotyper. 

– Det är inte respektfullt mot de kvinnorna eller mot mig själv, säger Vonn i podden. 

Amerikanskan Lindsey Vonn, 35, har fyra totala världscupsegrar på meritlistan och har även vunnit OS-guld i störtlopp. 2019 meddelade hon att hon avslutar sin skidkarriär. Hennes sista tävling blev störtloppet under VM i Åre där hon knep en bronsmedalj. 

Sedan 2017 är hon tillsammans med hockeyspelare P.K Subban, 31, som spelar i New Jersey Devils i NHL. Paret förlovade sig förra året. 

Vid sidan av hockeyn driver Subban en podcast vid namn P.K Subbans Ugly Duck Podcast. I det senaste avsnittet gästas han av ingen mindre än sin egen fästmö.

”Det är inte respektfullt”

I avsnittet konstaterar Subban att den forne olympiska mästarinnan nu är en WAG (en fru eller flickvän till en framgångsrik idrottare) något som fick Vonn att tända till ordentligt.  

–Jag är ingen WAG, jag hatar det ordet. Jag hatar allt som kommer med det ordet, säger Vonn i podden. 

P.K Subban förklarar att hon stämmer in på definitionen av en WAG men Vonn vägrar gå med på det.

– Du är en HAB i sådana fall. En ”Husbands And Boyfriends”, kontrar hon.

Vonn får sedan utveckla hur hon tänker kring begreppet WAG. 

– Jag tycker att det är nedvärderande för att det klumpar ihop alla fruar och flickvänner i en grupp. Den allmänna uppfattningen av en WAG är att det är någon som är en hejarklacksledare. Som är hemma, tar hand om barnen och bara följer sin framgångsrika pojkvän. Det är inte jag. Jag har min egen karriär och mitt egna jobb, precis som många av de andra av flickvännerna. Men vi klumpas ihop till en hel grupp och det är inte respektfullt mot de kvinnorna eller mot mig själv. 

Vonn: Kvinnorna runt Devils är fantastiska

Vonn har sedan hon och Subban började träffas figurerat kring hans hockeymatcher. Hon menar att kvinnorna runt New Jersey Devils definitivt inte stämmer i WAG stereotypen. 

– De är bara deras fruar eller flickvänner, det är inga stereotypiska ”WAG:s”, de flesta har startat sina egna karriärer. Det är så många som är så smarta och talangfulla. Jag har märkt det i ”The Devlis”, den gruppen av fruar är fantastiska vi har så mycket bra konversationer, säger hon.

Vonn får tillslut medhåll av sin fästman. 

– Jag kunde inte hålla med dig mer Lindsey. Jag vet hur mycket det betyder för dig och tyckte att det var viktigt att låta andra människor höra vad du tycker i frågan, avslutar Subban.  

https://www.instagram.com/p/CFMpcwFnAa5/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.