Foto: Rudi Blaha / APFoto: Rudi Blaha / AP
 Foto: Rudi Blaha / AP
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix / SCANPIX SWEDENFoto: Pontus Lundahl / Scanpix / SCANPIX SWEDEN
 Foto: Pontus Lundahl / Scanpix / SCANPIX SWEDEN

"Jag har gjort några dåliga investeringar"

Publicerad

Den finske skidikonen Kalle Palander har det tufft ekonomiskt just nu.

Enligt den finska tidningen Iltasanomat har han tvingats sälja av sina tillgångar.

– Jag har gjort några dåliga investeringar, säger Palander till Iltasanomat.

Den före detta alpina skidstjärnan Kalle Palander medger för den finska tidningen Iltasanomat, att ekonomin går trögt just nu.

– De flesta människor kanske tror att jag fortfarande lever på min idrottskarriär som Teemu Selanne och Sami Hyypiä, men så är det verkligen inte, säger Palander.

Tvingas sälja hus

Men trots att han behövt sälja av en del av sina tillgångar vill han inte förstora upp situationen allt för mycket.

– Konkurs är ett för starkt ord, säger han.

Kalle Palander som under sin karriär blev världsmästare i slalom 1999 och vann Världscupen 2003, har nu bland annat tvingats sälja av ett hus på Franska rivieran.

Inte orolig

– Det har blivit en del missförstånd och jag har gjort några dåliga investeringar.

Men trots den tuffa ekonomiska perioden för skidikonen, verkar han inte orolig över framtiden.

– Jag är säker på att jag kommer lösa saker och få det att fungera, avslutar han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag