Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingemark Stenmark: ”Vill inte att folk ska tro det”

Ingemar Stenmark.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Stenmark under ett uppvisningsåk på VM i Åre. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Ingemar Stenmark är en av världshistoriens främsta alpina skidåkare. 

Men han vill ogärna framhäva sig själv. 

”Det är svårt för mig att prata om det”, skriver han på sajten Skiracing.com. 

När alpina VM avgjordes i Åre tidigare i år så spelade Ingemar Stenmark - trots att han avslutade karriären för längesedan - en huvudroll. Den amerikanska storstjärnan Lindsey Vonn har tidigare sagt att hon hade som mål att slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupssegrar, men skador satte stopp. 

Hon aviserade att VM i Åre var hennes sista mästerskap och självklart var Stenmark där för att heja fram henne. Efteråt uttryckte Vonn sin glädje att bli hyllad av en så stor mästare som Stenmark. 

Ord som Stenmark själv aldrig skulle använda om sig själv. 

 

Ingemark Stenmark: ”Jag vill inte att folk ska tro det”

I en krönika som den svenska legendaren skrivit på sajten Skiracing.com så berättar han om sina meriter under karriären - och varför han har svårt att prata om dem. 

”Jag vill inte att folk ska tro att jag slår på stora trumman för mig själv. Jag anser att jag är en av idrottarna som hade turen att ha en karriär utan några större problem. Jag hade aldrig skadeproblem och mina föräldrar gav mig bra förutsättningar att idrotta. Men det mest tursamma för mig var att jag verkligen älskade skidåkning. Jag såg aldrig träning som hårt arbete utan något som hjälpte mig att vinna”, skriver han. 

 

Stenmark tackar skidåkningen för Let's Dance-platsen

Stenmark skriver vidare att han sällan tänker på det han åstadkom under sin karriär, men är ärlig i att hans idrottsliga framgång öppnat dörrar för honom i livet. 

”Det känns som att det hände i en annan livstid, men jag blir fortfarande igenkänd. Och jag gissar att jag har min skidkarriär att tacka för att jag fick vara med i Let's Dance för några år sedan”, avslutar Stenmark sin text.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.