Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ingemar Stenmarks nya affärsprojekt

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Ingemar Stenmark anno 1976.Foto: WILFRIED WITTERS / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: / © BILDBYRÅN

Ingemar Stenmark börjat synas allt mer under senare tid i till exempel "Mästarnas mästare" och "Let's dance". 

Nu syns resultatet av hans senaste satsning – 86 exklusiva skidglasögon, signerade av Stenmark själv.

– Ingemar kommer alltid vara mästare i våra ögon, säger Andreas Nilemo, säljchef på Spektrumeye.

Ingemar Stenmark stannade Sverige med sin skidåkning under 70- och 80-talet. Han var så överlägsen i världscupen att reglerna var tvungna att skrivas om för att andra skulle få en chans att vinna. Trots det vann han 86 världscupstitlar under sin femton år långa karriär. 

Efter det har Stenmark fortsatt vara överlägsen i de saker han ställt upp i efter karriären. Han blev den äldsta vinnaren av "Mästarnas mästare" hittills och dansade hem finalen i "Let's Dance" lekande lätt.

Expressen har tidigare skrivit om att Ingemar Stenmark efter segern i "Let's Dance" fick rejält med snurr på sin affärsverksamhet som 2015 redovisade en nettoomsättning på 1,3 miljoner.

2016 gick Stenmark in i företaget Spektrumeye. 

– Det här blir nytt för mig. Jag hade jätteproblem med glasögonen. Innan man hade hjälm så for de på sned och immade himla mycket för mig. Jag gillar det här med produktutveckling, sa han då till sajten Freeride.

Ingemar Stenmark gick in som delägare tillsammans med två investerare. Företaget har fyra delägare som var med i starten av företaget förutom de två nya investerarna och Ingemar Stenmark.

Idén kom från resa med Lindsey Vonn

Efter karriären har Ingemar Stenmark hållit fast vid siffran 86. Till exempel har han i sitt hus 86 fönster. 

Nu kommer resultatet av Stenmarks nya satsning och den magiska siffran spelar en huvudroll även där. Stenmark och Spektrumeye har släppt ett par helt nya skidglasögon märkta med Stenmarks magiska siffra – nummer 86. Vart och ett av skidglasögonen levereras signerade och numrerade i en exklusiv box tillsammans med en förteckning över Ingemars vinster i den alpina världscupen.

– Vi kommer jobba vidare med siffran 86 så länge Ingemar är mästare. Det kommer han i och för sig alltid vara i våra ögon, säger Andreas Nilemo, säljchef på Spektrumeye.

– Det här är något vi velat göra från start egentligen att få göra de här 86 gogglesen. Idén kom ju egentligen när vi och Ingemar var nere med Lindsey Vonn i Alperna. Hon har ju jagat det här rekordet och är uppe på 78 segrar. 

 

LÄS ÄVEN: Ingemar Stenmark om Anna Holmlund: "Berörd" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.