Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon blir borta flera veckor efter skadan

Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MEMMLER /EIBNER-PRESSEFOTO VIA WWW.IMAG / IMAGO IMAGES/EIBNER WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Slalomstjärnan Petra Vlhova har skadat knät. 

Enligt SVT rapporterar den slovakiska tidningen Pravda att det är en broskskada som hon fick i söndagens kombinationstävling i Crans Montana.

Tränaren Livio Magoni säger att Vlhova får behandling och att hon beräknas bli borta i minst 15 dagar. Det innebär att slovakiskan missar slalom- och storslalomtävlingarna i tyska Ofterschwang den 7-8 mars och att Åretävlingarna 12-14 mars är i farozonen.

Vlhova leder slalomcupen 20 poäng före Mikaela Shiffrin, som inte tävlat sedan hennes pappa hastigt gick bort i början av februari. Vlhova är tvåa i storslalomcupen efter italienskan Federica Brignone och trea i den totala alpina världscupen efter Brignone och Shiffrin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.