Foto: JOEL MARKLUNDFoto: JOEL MARKLUND
 Foto: JOEL MARKLUND
Foto: GEPA PICTURES/ MATTHIAS HAUERFoto: GEPA PICTURES/ MATTHIAS HAUER
 Foto: GEPA PICTURES/ MATTHIAS HAUER

Holmlunds pappa: "Det var en olycka"

Publicerad

Efter sitt fall på träning i italienska Innichen i december så får den svenska skicrosstjärnan Anna Holmlund flytta hem till Sundsvall. 

Och nu berättar hennes pappa för första gången om händelsen. 

– Det var ren otur, säger han till SVT Västernorrland. 

Det var strax före jul förra året som svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund kraschade under ett träningsåk i italienska Innichen.

Sen dess har hon vårdats på sjukhus, först i Italien och senare i Stockholm. På torsdagen kom beskedet att Anna Holmlund flyttas hem till Sundsvall. Hon kommer att flytta till en lägenhet som hennes familj har ordnat, och att boendet ligger i närheten av den hjälp som hon kommer att behöva framöver.

– Under den senaste månaden har vi sett att Anna har förbättrats och det är med stor glädje vi konstaterar att det nu går att kommunicera med henne och att vi även får enkla verbala svar, sa skicrosslandslagets läkare Jakob Swanberg i ett pressmeddelande. 

Foto: YLWA YNGVESSON

Lars Holmlunds första ord om olyckan

Och efter att det står klart att Holmlund flyttar hem till Sundsvall så uttalar sig hennes pappa, Lars Holmlund, för första gången om händelsen. 

– Det var en ren olyckshändelse, hon var ensam i banan, vilket inte är vanligt. Det var träning, hon var okoncentrerad och fick ett felskär på ett av de sista hoppen och landade olyckligt med huvudet rätt in i det tredje hoppet, säger han till SVT Västernorrland. 

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Lars Holmlund berömmer dock säkerheten kring arrangemanget som såg till att hans dotter fick fortast möjliga hjälp. 

Pappa Holmlund om våndan: "Är det vettigt?"

Sen berättar han om våndan man som förälder kan känna när ens barn utövar en riskfylld sport. 

– Inte jag så mycket, men min fru har lite då och då sagt, ”är det vettigt det här?” Men det var Annas vilja, det var det här hon absolut ville göra. Hon var så entusiastisk och tränade som en besatt för att kunna fortsätta att vinna. Det är svårt som förälder att säga ”nu lägger du ner det här”, det har inte jag kommit på tanken att säga. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag