Foto: LARS HOLMLUND / PRIVATFoto: LARS HOLMLUND / PRIVAT
 Foto: LARS HOLMLUND / PRIVAT

Holmlund: "Då ska jag åka skidor igen"

Publicerad

Anna Holmlund har gjort stora framsteg i sin rehabilitering.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Holmlund själv om den kommande idrottsgalan - och när hon ska åka skidor igen.

– Nästa vinter. Då blir det, säger hon till DN

Skicrosstjärnan Anna Holmlund fortsätter sin rehabilitering efter den svåra olyckan Italien för ett drygt år sedan. Holmlund fördes med blödningar i hjärnan till sjukhus, och flögs i mellandagarna till Sverige. I juni i fjol skrevs Holmlund ut från Danderyds sjukhus och flyttade till en lägenhet i Sundsvall. Där har rehabiliteringen fortsatt, och innan jul tog hon sina första steg. Så sent som under fredagen berättade hennes pojkvän Victor Öhling Norberg att Holmlund gått 400 meter. 

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Holmlund själv om sina förväntningar på måndagens idrottsgala. Holmlund ska gå med pojkvännen Öhling Norberg, som är nominerad i kategorin årets prestation.

– Han är där. Han är nominerad. Det är bra, säger Anna. 

 

LÄS OCKSÅ: Anna Holmlunds framsteg - har gått 400 meter

 

Anna Holmlund i intervju: Vill åka skidor

I intervjun berättar Holmlund att hon är "lite nervös" inför galan i Globen. Hon berättar också att hon varit och sett storfilmen "Borg" på bio, men att hon bara tycker att det är så där att gå på bio. Av DN får Holmlund då frågan vad hon tycker är roligt.

– Åka skidor. Nästa vinter. Då blir det, säger hon.

Faktum är att Holmlund redan den tredje februari ski testa att åka skidor sittandes. Hon har bjudits in för att testa en biski, det vill säga en sittski med två skidor. I intervjun med DN säger Holmlunds pappa Lars att han upplever att Anna minns vad som hände före olyckan bra. Vad som hänt efter den upplever han att hon miss för att folk har berättat det. 

Själv säger Anna att hon minns mycket från sin karriär: 

– Tror jag i alla fall. Både från när jag vann och inte vann, säger hon till DN.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag