Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Holmlund: "Då ska jag åka skidor igen"

Foto: LARS HOLMLUND / PRIVAT

Anna Holmlund har gjort stora framsteg i sin rehabilitering.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Holmlund själv om den kommande idrottsgalan - och när hon ska åka skidor igen.

– Nästa vinter. Då blir det, säger hon till DN

Skicrosstjärnan Anna Holmlund fortsätter sin rehabilitering efter den svåra olyckan Italien för ett drygt år sedan. Holmlund fördes med blödningar i hjärnan till sjukhus, och flögs i mellandagarna till Sverige. I juni i fjol skrevs Holmlund ut från Danderyds sjukhus och flyttade till en lägenhet i Sundsvall. Där har rehabiliteringen fortsatt, och innan jul tog hon sina första steg. Så sent som under fredagen berättade hennes pojkvän Victor Öhling Norberg att Holmlund gått 400 meter. 

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Holmlund själv om sina förväntningar på måndagens idrottsgala. Holmlund ska gå med pojkvännen Öhling Norberg, som är nominerad i kategorin årets prestation.

– Han är där. Han är nominerad. Det är bra, säger Anna. 

 

LÄS OCKSÅ: Anna Holmlunds framsteg - har gått 400 meter

 

Anna Holmlund i intervju: Vill åka skidor

I intervjun berättar Holmlund att hon är "lite nervös" inför galan i Globen. Hon berättar också att hon varit och sett storfilmen "Borg" på bio, men att hon bara tycker att det är så där att gå på bio. Av DN får Holmlund då frågan vad hon tycker är roligt.

– Åka skidor. Nästa vinter. Då blir det, säger hon.

Faktum är att Holmlund redan den tredje februari ski testa att åka skidor sittandes. Hon har bjudits in för att testa en biski, det vill säga en sittski med två skidor. I intervjun med DN säger Holmlunds pappa Lars att han upplever att Anna minns vad som hände före olyckan bra. Vad som hänt efter den upplever han att hon miss för att folk har berättat det. 

Själv säger Anna att hon minns mycket från sin karriär: 

– Tror jag i alla fall. Både från när jag vann och inte vann, säger hon till DN.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!