Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Helt andra löner på de andra kanalerna”

Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Hon har varit med sedan starten av ”Vinterstudion”. 

Men när Pernilla Wibergs kontrakt med SVT går ut öppnar den föra alpina storstjärnan för nya uppdrag. 

– Skulle det inte finnas något jobb kvar över huvudtaget på SVT då kanske jag får överväga för jag älskar verkligen att göra tv, säger Wiberg. 

Två OS-guld, fyra VM-guld och 24 världscupsegrar är bara en del av Pernilla Wibergs meritlista som gör henne till en av Sveriges mest framgångsrika idrottare någonsin. 

Direkt efter den alpina karriären gav sig Wiberg i en ny, den som expert i SVT. 

Första gången Pernilla Wiberg dök upp som expert i rutan var under VM i Sankt Mortiz 2003. Och när ”Vinterstudion” drog i gång fyra år senare var hon med från start. 

Ända sedan dess har Wiberg varit en del av ”Vinterstudion” och den kommande vintersäsongen är inget undantag. 

– Jag tycker att det är oerhört roligt och ser fram emot när det drar i gång. Min första sändning blir den 21 november i från världscuptävlingen i Levi. 

Den kommande vintern är dock den sista som SVT har sändningsrättigheterna fullt ut för både alpint och längdskidor. Sedan tar Nent Group över rättigheterna. 

– Det sista som överger mig är hoppet. Och jag hoppas fortfarande att de här duktiga förhandlarna kanske kan lösa det, det har ju hänt tidigare att det har blivit sena förändringar vad det gäller sändningsrättigheter till olika mästerskap och tävlingar, säger Pernilla Wiberg om SVT:s tappa av vintersporterna.

”Då får jag överväga”

Wiberg ser ändå positivt på de kommande säsongerna.

– Jag har två år kvar på mitt kontrakt med SVT och ”Vinterstudion” så det känns bra. 

Skulle du kunna tänka dig att byta kanal?

– Bra fråga, men jag har inget direkt svar. Skulle det inte finnas något jobb kvar över huvudtaget på SVT då kanske jag får överväga. Men jag har aldrig varit en sådan som har sökt pengarna, och det är ju ingen hemlighet att det är helt andra löner på flera av de andra kanalerna. Men pengarna har aldrig varit min drivkraft. 

– Men jag hoppas att det kommer att finnas något kvar att göra på SVT för jag gillar ju mediet tv. Jag älskar verkligen att göra tv. 

Öppnar för andra program 

Pernilla Wiberg, som de senaste åren också varit programledare för ”Mästarkvalet” i ”Mästarnas mästare”, säger att hon är öppen för fler tv-jobb även utanför den alpina världen. 

– Jag tycker verkligen att det har varit jättekul att jobba med ”Mästarnas mästare” och om det skulle komma till ett sådant läge att vi inte har några rättigheter till våra älskade vintersporter i framtiden då får jag väl se om det dyker upp några andra program som man skulle kunna göra. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.