Hector: ”Man såg ingenting”

Foto: MARCO TROVATI / AP TT NYHETSBYRÅN

Ingen pallplats, men Sara Hector avslutade ändå världscupsäsongen med vinterns näst bästa storslalominsats.

Svenskan blev åtta, 2,01 bakom nyzeeländska vinnaren Alice Robinson.

– Jag är jättestolt över säsongen, säger Hector till SVT.

Det stannade på en pallplats i världscupen för Sara Hector säsongen 2020–2021: en andraplats i storslalom i franska Courchevel i december.

Men avslutningshelgen i schweiziska Lenzerheide får ändå anses ha varit lyckad för den 28-åriga svenskan. Efter lördagens personbästa i slalom (5:a) gjorde Hector ytterligare en duglig insats när hon blev åtta i söndagens storslalom. Förutom andraplatsen i Courchevel är det hennes bästa resultat i favoritdisciplinen i vinter.

Positiv inför framtiden

– Jag är jättestolt över säsongen som jag har gjort. Jag har tagit en pallplats igen och gjort flera bra tävlingar, säger Sara Hector till SVT.

– I dag åker jag inte rent, och det är där tiden försvinner. Men det är ändå skönt att ta med sig det. Snart är jag tillbaka i storslalom, och det känns skönt. Nu är säsongen slut men då har jag tid att jobba med de tekniska delarna.

Endast 19 åkare kom till start, och Hector var åtta också efter första åket, 1,45 bakom ledande amerikanskan Mikaela Shiffrin.

– Det var riktigt svåråkt. Men då är det skönt att komma in och se att man inte är mer än 1,45 efter, sade Hector till SVT efter första åket.

– Man såg verkligen ingenting. Man fick åka på känsla och det var ganska ojämnt.

19-årig vinnare

Mikaela Shiffrin fick dock nöja sig med en andraplats. Nyzeeländskan Alice Robinson, fyra efter det första åket, satsade friskt i det andra åket, vilket lönade sig och hon klättrade ända upp till toppen av prispallen, till slut 28 hundradelar före amerikanskan.

– Jag är så glad och så lättad. I dag fick jag äntligen följa min plan fullt ut. Jag har jobbat så hårt det här året, coronapandemin har tvingat mig att vara hemifrån så himla länge. Jag är så glad att den uppoffringen har betalat sig, säger 19-åriga Robinson till SVT.

Slovenskan Meta Hrovat blev trea, 48 hundradelar bakom Robinson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.