Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskens vädjan – efter nya succén

Foto: CHRIS DILLMANN / AP TT NYHETSBYRÅN
Henrik Harlaut i segerintervjun.Foto: SVT

Henrik Harlaut tog guld i Big Air i X Games.

Efter segern stod svensken för en kupp – när han ställde ett krav på arrangören i sin segerintervju.

– Jag gillade det bättre förut, sa Harlaut och tittade in i kameran.

Den svenske freestyleåkaren har sedan tidigare fyra guld från X Games. Senaste succén i Aspen kom 2014.

Harlaut kom till årets X Games i Aspen som nybliven segrare i Winter X Games Big Air i Oslo – och i USA återupprepade han succén.

26-åringen tog hem finalen för norrmannen Öystein Bråten och britten James Wood. Enligt SVT hyllades Harlaut av Bråten efter loppet.

– Henrik Harlaut kör helt sjukt fett, sa Bråten.

NRK skriver att Henrik Harlaut stod för en kupp efter att ha säkrat segern. I segerintervjun tog svensken ett eget initiativ, tittade in i kameran – kom med en uppmaning till arrangören.

https://www.instagram.com/p/Bee5IaIl3j6/?taken-by=hharlaut

Harlauts uppmaning efter guldet

Harlaut vill nämligen i framtiden se en förändring av Big Air-banan.

– Jag gillade det bättre förut. Det gav mer rum för de kreativa åkarna som kanske inte har en höger eller vänsterspinn, och det separerar det lite mer från slopestyle, säger han.

Harlaut berättar också att han i finalen testade ett trick han aldrig gett sig på förut, men som vuxit fram i hans tankar hela säsongen.

– Jag har inga ord, jag är riktigt uppeldad. Allt funkade helt perfekt. Jag gjorde nog det bästa tricket jag någonsin har gjort i min karriär, och jag satte det på första försöket, säger svensken.

Inför OS i Sotji 2014 laddade Harlaut även upp med att ta guld i Big Air. Då slutade det med en sjätteplats i slopestyle för svensken.

 

LÄS MER: OS 2018 – här är programmet dag för dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.