Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här anländer Anna Holmlund till galan

Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg på röda mattan på Idrottsgalan.Foto: OLLE SPORRONG
"Jag ser mest fram emot att spendera kvällen med Anna och bara ha roligt", säger Victor Öhling NorbergFoto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Anna Holmlund gör i kväll en bejublad comeback på idrottens stora scener efter sin svåra olycka.

Under middagen - inför den tv-sända galan - satt hon och pojkvännen Victor Öhling Norberg och samtalade med Thomas Fogdö och Anna Carin Zidek. 

– Vi har haft en jättehärlig middag och det har funkat väldigt bra för Anna, säger Öhling Norberg.   

Anna Holmlund är på väg tillbaka efter sin krasch i Italien. Efter en lång tid på sjukhus i Italien och i Stockholm är den nyblivna 30-åringen sedan en tid tillbaka hemma i Sundsvall igen.

Men i kväll är det Stockholm som gäller för Holmlund. Pojkvännen Victor Öhling Norberg, som är nominerad i kategorin "Årets prestation", har bjudit in Holmlund till idrottsårets mest glamorösa tillställning, Idrottsgalan. 

Sent på eftermiddagen anlände Holmlund till Globen-området tillsammans med Öhling Norberg. 

– Jag ser fram emot att äta god mat och träffa mycket bra folk, säger Victor Öhling Norberg till Expressen.

Bredvid sig hade han Anna Holmlund i rullstol och paret såg lyckliga ut.

– Men jag ser mest fram emot att spendera kvällen med Anna och bara ha roligt här, fortsätter Victor Öhling Norberg.

"Om hon måste avbryta..."

Både Öhling Norberg och Idrottsgalans vd Stephan Rimér har på förhand talat om att optimera förutsättningarna för Holmlund, som fortfarande lider av allvarliga men från olyckan. 

– Det kommer bli en stor påfrestning för många kommer vilja rycka i Anna och prata med henne. Men jag kommer vara där och två assistenter som känner henne väldigt bra, så vi kommer se direkt om Anna blir trött, då kan vi gå ut en sväng och ta lite luft. Det kommer fungera bra, har Victor Öhling Norberg sagt. 

– Vi har haft en dialog med Annas assistenter och kommit fram till att det här känns som en bra lösning för att hon ska klara av galakvällen. Om det är så att Anna känner att hon måste avbryta galan och ta igen sig en stund så har hon möjlighet att göra det i rummet. Det är ju en ganska lång kväll med både bankett och tv-sändning, har Rimér sagt. 

Två timmar innan den tv-sända galan satte sig gästerna till bords. Victor Öhling Norberg och Anna Holmlund hamnade då vid samma bord som den tidigare utförsåkaren Thomas Fogdö och den tidigare skidskytten Anna Carin Zidek.

–Vi har haft en jättehärlig middag, ätit god mat och surrat på runt bordet, det är ett väldigt trevligt bord och det har funkat väldigt bra med Anna. Vi har en rolig kväll, säger Victor Öhling Norberg. 

Anna Holmlund tog en liten paus precis innan tv-galan började sändas, men visade inga tecken på trötthet. 

– Anna har inte känt av en tendens till att bli trött, så kvällen flyter på jättebra, säger Öhling Norberg. 

För Thomas Fogdö är kvällens möte med Anna Holmlunds hans första efter den tidigare skicrosstjärnans olycka. Innan galan fick han ett sms från Annas pappa, som berättade att de skulle sitta vid samma bord. 

– Det är verkligen jätteroligt att träffa henne, säger Fogdö som har följt Holmlunds kamp sedan olyckan:

– Jag lider med Anna, men samtidigt så när man ser hennes rehabilitering som går fantastiskt bra och vilken kämpe Anna är, då känner jag beundran.

Victor sa innan galan att han såg fram emot att sitta vid samma bord som dig eftersom du har en liknande erfarenhet bakom dig?

– Alla har ju sin egen kamp och sen när man är mitt i någonting är det så mycket att försöka sortera. Just det där att få grepp på tillvaron.

– De kommer skapa ett fantastiskt liv utifrån deras förutsättningar så kan jag bidra med något litet så gör jag jättegärna det men jag tror mycket handlar om att få lite idéer från deras sida. Vi får se om jag kan bidra med någonting, säger Thomas Fogdö.