Hansdotters okända släktskap med prinsen

Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Totalsegern i slalomcupen var det stora genombrottet.

Nu berättar Frida Hansdotter om det annorlunda valet av bostadsort, släktskapet med prins Daniel – och att jämföras med Anja Pärson och Pernilla Wiberg.

– Jag har svårt att förstå det, säger hon i nya numret av Topphälsa.

Frida Hansdotter är ett av våra största alpina svenskhopp under VM i St Moritz.

Inte undra på det efter det stora genombrottet förra säsongen. En säsong som förvisso slutade med en tiondeplats i slovakiska Jasna, men som också slutade i ett enormt glädjerus och i en totalseger i slalomcupen.

Vid 30 års ålder hade Frida Hansdotter nått sina drömmars mål.LÄS MER: Stenmarks hemliga löfte till Lindsey Vonn

Jämförs med storheterna

I det senaste numret av tidningen Topphälsa ger hon sin syn på det faktum att hon nu nämns i samma sammanhang som Anja Pärson och Pernilla Wiberg.

– Jag har svårt att förstå det. Jag hade "Pillan" som idol när jag växte upp, och mina första år i världscupen var Anjas storhetsår, så jag hade förmånen att få hänga med henne. Anja var alltid peppande och stöttande, och om jag undrade över något var hon aldrig sen att dela med sig av sina erfaren- heter. Det tycker jag gör en människa till stjärna på riktigt, säger Hansdotter till tidningen.LÄS MER: Resultat och program för alpina VM i St Moritz


Hansdotter om prins Daniel

Till skillnad från många andra alpina världsstjärnor har Frida Hansdotter dissat Monaco för att i stället bosätta sig i... sina hemtrakter i Västmanland.

Med 200 resdagar om året är det skönt att komma hem till lugnet.

– Jag älskar att vara hemma, det är min oas. Där landar jag i mitt riktiga jag och samlar energi bland familj och vänner, säger hon.

Men Frida Hansdotter är inte den enda kända personen i släkten. Hon är nämligen syssling med prins Daniel. Prinsens mamma är kusin med Fridas mamma.

Men deras vägar har faktiskt aldrig korsats.

– Nej, jag har aldrig ens träffat honom, det är en stor släkt, säger Hansdotter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.