Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi sa att vi inte skulle spruta på varandra..."

Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Frida Hansdotter.Foto: GIOVANNI AULETTA / AP TT NYHETSBYRÅN

Framför ögonen på segrande Mikaela Shiffrin tog Frida Hansdotter över showen under prisceremonin i Flachau.

Efter sin tredjeplats sprutade hon bubbel för att fira framgången – och prissumman på 180 000 kronor. 

– Vi tjejer sa att vi inte skulle spruta på varandra, så då fick pressen ett skönt sprut i stället, säger Hansdotter. 

Frida Hansdotter har ett sanslöst facit i Flachau. Efter tisdagens tredjeplats har hon nu klivit upp på pallen sju gånger i den österrikiska orten. 

Något som firades ordentligt på tisdagskvällen. 

Under prisceremonin sprutade Hansdotter bubbel framför konkurrenterna. Medan segrande Mikaela Shiffrin och tvåan Bernadette Schild stod kvar på prispallen klev Hansdotter ned och tog över showen i målfållan.

– Vi tjejer sa att vi inte skulle spruta på varandra, så då fick pressen ett skön sprut i stället, säger Hansdotter och förklarar varför hon fick fira ensam:

– De andra fick inte upp sina flaskor!

Shiffrins femte raka seger

Hansdotter låg trea efter det första åket, 74 hundradelar efter ledande Bernadette Schild. Mikaela Shiffrin låg på en andraplats, 37 hundradelar bakom österrikiskan.

I det andra åket säkrade Hansdotter tredjeplatsen när hon tog över ledningen från norskan Nina Löseth. Sedan fick hon se sig passerad av både Bernadette Schild och Mikaela Shiffrin, som slog till med tävlingens snabbaste andraåk och vann 94 hundradelar före Schild. 

– Jag hade inget att förlora, jag ville åka snabbt, säger Mikaela Shiffrin till Eurosport. 

Shiffrin har nu vunnit fem av vinterns sex slalomtävlingar. För segern i Flachau inkasserade hon drygt 580 000 kronor. Frida Hansdotter fick 180 000 kronor för sin tredjeplats. 

– Det är ingenting jag har tänkt på, men Flachau är den tävling som har mest prispengar. Det är bra för framtiden när jag en dag inte kan åka skidor, säger Hansdotter som nu har tagit fyra pallplatser i vinter:

– Det känns superbra. Men samtidigt är jag inte nöjd för jag känner att jag har mer att ge, säger Hansdotter. 

Swenn Larsson sjua

Anna Swenn Larsson blev näst bästa svensk på en sjunde plats. 

– Självklart ville jag ha ännu mer, men är jättenöjd med en sjundeplats, säger Swenn Larsson som inspireras av Hansdotters framfart:

– Hon är sjukt stabil, det är imponerande att se, säger hon.

Nu återstår en slalomtävlingen innan OS, den 28 januari i schweiziska Lenzerheide.

– Självklart vill jag vara med och slåss där i toppen, men jag har bra åkning i mig så den tävlingen kommer inte vara så avgörande, säger Frida Hansdotter. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.