Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Den fina åkningen var som bortblåst”

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Matts Olsson gjorde ett starkt första åk i herrarnas storslalom i Andorra och låg på andra plats.

Men i andra åket tappade svensken dryga två sekunder på ledaren och slutade på 13:e plats.

Alexis Pinturault vann tävlingen.

Den 30-årige svensken startade första åket som fjärde åkare i första åket, och låg en stund etta innan han blev nerpetad av Pinturault som kom i mål på tiden 1,06,28.

– Kul att vara med allra högst upp igen och få fajtas om det i andra. Det är så det ska vara, sa en nöjd Matts Olsson till SVT.

Men i andra åket var svensken betydligt mer spänd.

Matts Olsson tappade i andra åket

Olsson gjorde inga stora missar men tappade ungefär en halv sekund vid varje passering och såg ”spänd ut” i åkningen, enligt experten Pernilla Wiberg.

– Det är jättetråkigt. Han tar inte chansen. Den fina åkningen i första åket var som bortblåst, säger experten Wiberg i SVT.

Alexis Pinturault vann tävlingen före schweizaren Marco Odermatt. Österrikiske världsmästaren Marcel Hirscher fick nöja sig med en sjunde plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.