Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Näslund tar VM-guld i Idre

Sandra Näslund under VM-tävlingarna i Idre.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Inför säsongen skadade Sandra Näslund, 24, knät. 

Innan VM-kvalet i onsdags hade hon inte kört ett enda världscuplopp. 

Under lördagen tog Sandra Näslund VM-guld i skicross – fyra år efter första guldet. 

– Jag kan inte tro det, det är fantastiskt. Det har varit tuffa veckor och jag är verkligen lycklig, säger Sandra Näslund i segerintervjun.

Sandra Näslund har haft en strulig säsong. Efter att ha varit dominant i världscupen under flera år skadade hon inför den här säsongen knät och har missat alla världscuptävlingar. 

Men under VM-tävlingarna i Idre var Sandra Näslund tillbaka och det med besked. 

Redan i onsdags visade Näslund att hon ville vara med i snacket om medaljerna. Efter ett imponerande kval tog hon sig till lördagens finaler som tvåa. 

Både i kvartsfinal och semifinal fortsatte 24-åringen att imponera och tog överlägsna segrar i sina heat. 

”Jag kan inte tro det”

Väl i finalen fick Sandra Näslund en bländande start och tog ledningen direkt. I stark motvind på Idrefjäll höll svenskan l från start till mål och tog VM-guld. Det var Näslunds andra VM-guld i karriären, det första kom 2017 i Sierra Nevada. 

– Jag kan inte tro det, det är fantastiskt. Det har varit tuffa veckor och jag är verkligen lycklig, säger Sandra Näslund i segerintervjun. 

– Det var väldig tufft. Jag var jättetrött i benen, men det funkade hela vägen. 

Till SVT berättar Sandra Näslund själv om tvivlet inför. 

– Jag trodde det inte själv, det är helt sjukt och jag är så tacksam för alla som har hjälpt mig tillbaka. Jag är jätteglad, säger VM-guldmedaljören.

En annan som haft en tuff säsong är landslagskollegan Alexandra Edebo som kommit tillbaka från en tuff hjärnskakning. Edebo tog sig till semifinal men där tog det stopp och i den lilla finalen kraschade hon innan mål och blev åtta totalt. Efteråt hyllade hon Sandra Näslund. 

– Är det någon som förtjänar det så är det Sandra, jag är så glad för hennes skull, säger Alexandra Edebo i SVT. 

Svenskt brons kort efter

Det skulle dock inte ta slut på den svenska medaljglädjen där. Kort därefter inkasserade Sverige sin andra VM-medalj i Idre. 

Erik Mobärg som haft mycket skadeproblem under karriären tog sig lite överraskande hela vägen till final. Väl där lyckades svensken knipa ett brons efter en rafflande avslutning. 

– Det känns helt overkligt, jag har kämpat så hårt i så många år. Det känns helt overkligt att första tävlingen för säsongen få ta ett VM-brons. Det är helt fantastiskt, säger Erik Mobärg till SVT. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.