Foto: Giovanni Auletta / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Giovanni Auletta / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Giovanni Auletta / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Christian Bruna / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Frida Hansdotter vann slalomen i Flachau

Publicerad

Frida Hansdotter tog säsongens första världscupseger när hon utklassade konkurrenterna på slalomtävlingen i Flachau.

Nu är hon full av självförtroende inför VM i St Moritz.

– När det väl stämmer så vet jag att jag är världens bästa skidåkare, säger hon.

Säsongsstarten blev inte vad Frida Hansdotter hoppades. Den svenska slalomstjärnan fick inte resultatet med sig och slet med att få åkningen att stämma.

Det har hon åtgärdat lagom till 2017.

Först tog hon säsongens första pallplats i Maribor i helgen, sen följde hon upp det med att ta en övertygande seger i Flachau i går kväll.

Hansdotter stod för ett urstarkt förstaåk där närmsta konkurrent, Wendy Holdener, var hela 0.95 bakom henne.

– Jag hade haft en skön känsla från morgonen och sen är det här ett av mina favoritställen. Så det var otroligt härligt att göra ett bra förstaåk. Att leda med 0.95 är sjukt bra, men jag kan bättre, säger hon.

"Kände bara 'nej, nej, nej'"

Hansdotter åkte starkt även i det andra åket, men stod för ett misstag som kunde ha blivit ödesdigert.

I en sväng fick hon plötsligt bakvikt och var på väg ur.

– Jag kände bara: "nej, nej, nej". Men jag lyckades på något sätt rädda upp det och gasa på igen.

När hon passerade mållinjen såg hon att hon hade hela 0.58 ner till tvåan Nina Löseth, en förkrossande seger för svenskan.

– Tidigare under säsongen har det strulat med material och jag har inte känt trygghet i skidåkningen. Men jag har jobbat stenhårt och hittat det nu, så det är väldigt skönt att allt börjar falla på plats.

Det är inte första gången som Hansdotter tar hem segern i Flachau. Hon vann här även 2015 och följde den gången upp det genom att ta silver på VM.

"Hon kanske är lite skakad"

Den sjätte februari inleds VM i St Moritz och Hansdotter kan inte tänka sig en bättre uppladdning inför mästerskapet än gårdagens seger.

– Det betyder otroligt mycket. Nu kan jag åka hem med en skön känsla och vet om att när det väl stämmer så vet jag att jag är världens bästa skidåkare. Nu vill jag får en bra träningsperiod och sedan komma redo och laddad till VM för att slåss om de ädlaste medaljerna.

I förra VM så var det bara Mikaela Shiffrin som slog dig, hur orolig bör hon vara för dig på VM nu?

– Alltså, Mikaela är otroligt duktig och är fantastisk bra när hon får till det. Men hon kanske är lite skakad. För vi är fyra-fem stycken som utmanar henne nu, och det tycker jag är kul.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag