Holdener, Shiffrin och Hansdotter Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅNHoldener, Shiffrin och Hansdotter Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN
Holdener, Shiffrin och Hansdotter Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN
Frida Hansdotter Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅNFrida Hansdotter Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN
Frida Hansdotter Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN
Mikaela Shiffrin Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅNMikaela Shiffrin Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN
Mikaela Shiffrin Foto: Marco Trovati / AP TT NYHETSBYRÅN

Frida Hansdotter trea i världscupen i Maribor

Publicerad

Frida Hansdotter kom trea i dagens tävlingar i Maribor.

Detta efter två succéartade åk – och hon blev bara 31 hundradelar efter suveräna Mikaela Shiffrin.

Schweiziska Wendy Holdener slutade tvåa, 12 hundradelar före Hansdotter.

– Det känns fantastisk skönt att gå i mål och se grön skylt. Så himla skönt, säger Frida Hansdotter till SVT.

På herrsidan blev bäste svensk André Myhrer, som slutade sexa totalt.

Frida Hansdotter har tagit revansch efter den mindre lyckade storslalomen i går, och kom trea i dagens världscupslalom i Maribor.

Hansdotter var bara 38 hundradelar efter den "omöjliga" Mikaela Shiffrin i efter det första åket – och följde upp det med ett stabilt andraåk också.

Totalt kom hon 31 hundradelar efter Shiffrin, och tog alltså in på amerikanen i det andra åket.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin hade inför den här veckan smått otroliga tretton segrar i följd i disciplinen, innan hon grenslade en port och fick bryta i Zagreb i onsdags.

Hansdotter:"Jag bara åker"

Efter en otrolig säsong ifjol har det gått desto tyngre för Hansdotter i år – och det här var faktiskt svenskans första pallplats.

– Det känns fantastiskt skönt att gå i mål och se grön skylt. Så himla skönt. Jag känner att jag kan åka så fort jag kan ner till mål nu. Det är inga funderingar, utan jag bara åker. Det är en jätteskön känsla, säger hon till SVT.

Hon menar att svackan under den här säsongen varit jobbig – men nyttig.

– Absolut har det varit lärorikt, även om man inte vill vara i de där svackorna. Den här svackan har varit värdigt tråkig, men nu står jag här på pallen, och det är ändå ett steg i rätt riktning.

Myhrer ligger femma i Adelboden

En allt tjockare dimma skapade orättvisa förutsättningar för åkarna med senare startnummer i det första åket i världscupslalomen i Adelboden. André Myhrer, som var först ut i backen, hade dock relativt bra sikt och låg femma, 1 sekund och 49 hundradelar efter ledaren Henrik Kristoffersen från Norge.

Till slut kom André Myhrer sexa, 2,62 efter segraren Kristoffersen.

Vare sig Mattias Hargin eller Jens Byggmark lyckades bemästra de svåra omständigheterna, utan körde ur i första åket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag