Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: Gepa Pictures/ Matthias Hauer / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Victor Öhling Norberg vann VM-guld

Publicerad

Victor Öhling Norberg vände helvete till himmel.

I alla fall för en dag.

Skicrosstjärnan, som är tillsammans med Anna Holmlund, var tårögd efter VM-guldet.

– Det är fortfarande ett jävla skitår, men skönt att ha en dag då man kan le, säger han.

Succédagen är ett faktum.

Under lördagseftermiddagen tog Sandra Näslund VM-guld – och bara minuter senare var det dags igen då Victor Öhling Norberg upprepade succén.

Victor Öhling Norberg har haft en mardrömsvinter och valde att stå över inledningen av säsongen för att vaka vid flickvännen Anna Holmlunds sida som vårdas på Danderyds sjukhus efter den fruktansvärda olyckan i december.

– Med tanke på året som Öhling Norberg har haft, man unnar honom det här, säger SVT:s kommentator Björn Becksmo.

Vid sidan stod Sandra Näslund och fick bevittna ytterligare ett svenskt guldåk.

– Det här kunde jag aldrig tänka mig. Två guld direkt. Och jättekul för Victor som har haft det tufft i vinter, säger Sandra Näslund.

Öhling Norberg i tårar

Efter VM-guldet intervjuades Öhling Norberg i SVT.

Samtidigt rann tårarna ner för skicrossåkarens kinder.

– Det är sjukt, väldigt känslosamt. Det känns jävligt bra, men det är svårt att prata. Med tanke på hur det har sett ut, det har varit jävligt jobbigt, säger Öhling Norberg till SVT.

"Fortfarande ett jävla skitår"

Efteråt utvecklar han.

– Helt sjukt. Det här trodde jag inte för en månad sedan och inte i morse heller. Med tanke på mina skador och det som har hänt. jag tog ett åk i taget, det gick hela vägen. Det är fortfarande ett jävla skitår, men skönt att ha en dag då man kan le, säger Öhling Norberg.

– Jag vet inte vad man ska säga, jag har legat i sängen i en vecka och tänkt hur ska det sa gå under VM. Realisten i mig har sagt att jag kommer åka ut i kvarten. Så jävla skönt att få den här glädjedagen, säger han.

"Jag har mig själv att skylla"

Gratulationerna till "VÖN" strömmar in efter guldsuccén. Han hinner inte svara på en tredjedel av alla sms, säger han.

När han ska beskriva stödet han har upplevt sedan den tragiska olyckan då flickvännen Anna Holmlund kraschade – och sedan hamnade i koma – är ordet "enormt" det som kommer upp.

– Det har hela tiden varit många som har hört av sig och vill hjälpa mig, även om de inte har kunnat. Jag har mig själv att skylla att jag inte tagit hjälp under mina mörkaste stunder. Men som sagt, det är skönt att få le igen, säger Victor Öhling Norberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag