Drabbad av covid-19: ”Det är svårt att ta in”

Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anna Swenn-Larsson har covid-19.

Sveriges största alpina stjärna testade positivt och fick beskedet under onsdagen.

– Det är lite svårt att ta in, kan inte riktigt se när jag blivit smittad, säger Swenn-Larsson i ett pressmeddelande.

Hela Sveriges alpina landslag missade världscuppremiären i Levi efter att damchefen Christian Thoma fick covid-19.

– Jag har testat fyra gånger negativt, senast i dag. Det känns djävligt snopet att sitta i karantän helt ensam och känna sig i så bra form och så laddad för att tävla, sa en bedrövad Anna Swenn-Larsson till TT efter beskedet att Sverige inte skulle få tävla.

Nu har även hon fått covid-19, meddelar svenska skidförbundet.

”Under onsdag eftermiddag fick Anna Swenn Larsson beskedet att hon testats positivt för covid-19. Anna är i Åre och har så varit efter hemkomsten från världscupen i Finland”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Anna Swenn-Larsson har corona

– Det är lite svårt att ta in, kan inte riktigt se när jag blivit smittad, har mer eller mindre varit isolerad eller varit på behörigt avstånd från människor jag träffat, säger Anna Swenn-Larsson.

Hon lär inte missa några världscuptävlingar eftersom hon inte ska tävla förrän 28 och 29 december i Semmering. Hon har inte heller haft några symtom.

– Men det är jag glad och tacksam för och jag hoppas det kan fortsätta så. Det är klart värre för alla som blir svårt sjuka i den här pandemin, förhoppningsvis är det här någonting som kan gå över ganska snabbt, säger Swenn-Larsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.