”Det har varit sårande – jag kan inte hantera det”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den tidigare alpinstjärnan Lindsey Vonn och NHL-spelaren PK Subban har varit ett par sedan 2018. 

Nu berättar Vonn att hon fått utstå kritik och mötts av fördomar för att hon är tillsammans med en svart man. 

– Det har varit sårande och jag vet inte hur jag ska hantera det, säger den flerfaldiga OS-medaljören. 

Lindsey Vonn, 35 och PK Subban, 31 är ett av idrottsvärldens mäktigaste par. 

Vonn hålls som en av tidernas främsta alpina skidåkare och Subban är en flerfaldigt belönad NHL-stjärna. 

De har varit ett par sedan 2018 och berättar nu för första gången om det hat samt de fördomar de fått utstå under sitt förhållande - på grund av att de har olika hudfärger. 

I programmet ”Uncomfortable conversations with a black man”, som leds av den förre NFL-spelaren Emmanuel Acho, så berättar Vonn att till och med nära vänner till henne har haft fördomar om hennes och Subbans förhållande. 

– Jag skulle inte säga att jag har förlorat vänner, men det har varit väldigt många svåra situationer med människor som jag är väldigt nära med. Det har varit sårande och jag vet inte hur jag ska hantera det, säger Vonn och fortsätter: 

”Vet inte hur jag ska få rasismen att försvinna”

– Jag vet inte hur jag ska prata om för att de ska förstå. Jag vet inte hur ska få rasismen att försvinna och se honom som personen han är. Jag vet inte hur jag ska göra det. 

PK Subban berättar om att han har fått utstå kritik för han är tillsammans med en vit kvinna. 

– Han sa till mig att ”du måste vara med en syster”. Jag tror att han hade druckit några glas, men jag stoppade honom inte. Jag bara lät han prata. 

Programmet ”Uncomfortable conversations with a Black man” började sändas på Youtube tidigare i somras. Acho startade programmet för att diskutera ämnen som kretsar kring rasism mot svarta i samband med att Black Lives Matter-rörelsen fick internationell uppmärksamhet.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.