Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det är en väldigt speciell situation”

Victor Öhling Norberg. Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg på Idrottsgalan i vintras. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Holmlund. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Victor Öhling Norberg vill ta revansch efter förra säsongen.

För SportExpressen berättar den regerande världsmästaren om förändringarna inför vintern, bakslagen förra året och relationen till Anna Holmlund.

– Vi hörs lite då och då fortfarande. Vi är inte ett par längre, säger ”VÖN”.

Victor Öhlin Norberg kunde inte följa upp succén med VM-guldet 2017. Förra säsongen präglades av bakslag på bakslag där ryggproblem ställde till delar av uppladdningen.

Årets stora mål, OS i Pyeongchang, slutade med ett uttåg i åttondelsfinalen.

”VÖN” menar att känslan inför den kommande säsongen är mycket mer positiv.

– Jag känner mig glad och peppad. Det ska bli väldigt roligt att åka skidor, jag tycker det är väldigt roligt just nu. Det känns bättre än inför förra säsongen, jag känner mig mer avslappnad i min egen skidåkning och det känns bra, säger han.

En stor förändring inför vinterns tävlingar blir att 28-åringen åker med ny utrustning.

– Jag har alltid åkt på samma skida, sedan jag började åka skicross. Det är annorlunda, men det här kommer bli till det bättre, tror jag. Jag känner mig peppad på att åka.

Finns det någon risk att det slår helt fel?

– Jag vet fortfarande inte om det kommer bli till det bättre. Med de testerna vi gjort ser det väldigt bra ut. Det är en väldigt tror förändring, först gick det inte att åka alls. Nu har jag verkligen kommit in i det. Med de här skidorna måste du åka bättre, det går inte att fuska som det gjorde med de gamla skidorna. Jag känner ingen oro alls över att säsongen ska bli lidande. Materialet är en sak, nu ska allting annat stämma.

Victor Öhling Norberg. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

 

Victor Öhling Norberg om förändringarna

Inför OS i Sydkorea berättade Öhling Norberg att han fick en plats i business class, på grund av sina ryggproblem. Men det ser inte ut att bli någon skön uppgradering för ”VÖN” när det bär av till VM i USA.

– Haha, nja det tror jag inte. Vi åker till Kanada först på en tävling, så det blir att sladda in där efter Kanada, sedan sätter det i gång. Det är bara att åka dit och köra.

Faktum är att VM i Solitude blir en ny upplevelse för skicrosslandslaget.

– Det är ett nytt ställe. Ingen har tränat eller gjort någonting sånt där, alla får börja på ruta ett. Jag vet faktiskt inte varför. Det känns väldigt roligt. Det är ingenting jag oroar mig för, vi i svenska laget är väldigt bra på att anpassa oss efter nya banor, säger Öhling Norberg.

Vad har du tagit med dig efter förra säsongen?

– Jag hade en säsong där det gick dåligt, det var väl egentligen den första säsong jag har haft där det gått så pass dåligt. Jag har lärt mig mycket av mig själv, svagheter och styrkor.

Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg är inte längre tillsammans. Foto: OLLE SPORRONG

 

Om Anna Holmlund: ”Vi är inte ett par längre”

December 2016 var en tung period för Öhling Norberg. Flickvännen Anna Holmlund kraschade under ett träningsåk i Innichen, och hamnade i koma.

Holmlund har nu långsamt börjat ta sig tillbaka till ett normalt liv efter olyckan. Öhling Norberg berättar att han och Holmlund fortfarande har kontakt, men att deras relation har tagit slut.

– Vi är inte ett par längre. Det är bara så det är i livet, ibland funkar det, ibland inte. Sedan är det en väldigt speciell situation mellan oss så klart. Vi hörs lite då och då fortfarande.