Foto: / DN / TT NYHETSBYRÅNFoto: / DN / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / DN / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

"Den Anna de kände finns inte kvar längre"

Publicerad

Som förste journalist träffade DN:s Johan Esk Anna Holmlund efter den svåra olyckan.

I SVT:s "Gomorron Sverige" berättar han om mötet.

– Det var det mest omtumlande jag gjort någonsin, säger Esk. 

I fredags publicerade Dagens Nyheter ett långt reportage om Anna Holmlund och hennes rehabilitering.

Texten innehåller också Holmlunds första intervju efter den svåra kraschen i italienska Innichen i december.

Efter kraschen låg Holmlund i koma i flera månader, innan hon vaknade i maj.

– Det var det mest omtumlande jag gjort någonsin. Som hennes pappa säger: den Anna som de hade – hon finns inte längre. Nu är det en ny Anna Holmlund de ska lära känna och som ska ta nya steg i livet, berättar DN:s reporter Johan Esk i Gomorron Sveriges sportpanel. 

"Får kämpa för allting"

Anna Holmlund har påbörjat sin rehabilitering, och den går framåt.

Den trefaldiga världscupvinnaren har gjort större framsteg än beräknat, men hur framtiden blir för Anna Holmlund vet ingen.

– Hon kan ganska mycket, men hon får kämpa för allting. Hon har ett schema indelat i 30-minutersperioder där hon tränar på allt. Allt som för oss normalt. Talet är väldigt begränsat, det är hon själv väldigt frustrerad över, säger Esk i Gomorron Sverige. 

Holmlunds lagkamrater från skicrosslandslaget följer hennes rehabilitering.

Lagkamraten Sandra Näslund läste reportaget i Dagens Nyheter och blev berörd av texten.

– Det är rörande. Det är självklart jättekul att det nu på senare tid blivit så himla mycket bättre. Man saknar henne i gänget och i backen. Det är kul att se, både för familjen och för henne, att det går åt rätt håll, sa Näslund till SVT i lördags.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag