Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”De anklagade mig – jag blev chockad”

Dagens tre största sportnyheter.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Vonn med sin man PK SubbanFoto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN


Dokumentären ”Lindsey Vonn: The Final Season” har premiär på HBO i slutet av november. 

Nu berättar stjärnan om inspelningen och att några konkurrenter trodde skadorna var till för dramatiken. 

– Flera av kvinnorna på touren anklagade mig för att skapa drama med flit, säger hon till Snow Magazine.

Alpina stjärnan Lindsey Vonns karriär avslutades med ett VM-brons i Åre i februari. Men än finns det delar av hennes karriär som folk ännu inte vet om. Nästa månad är det premiär för en dokumentärfilm om skidåkaren som släpps på HBO. 

I filminspelning får man följa hennes sista tid i karriären. HBO:s Peter Nelson säger till tidningen Snow Magazine att ”Det finns många dokumentärer om atleter men den här är på samma gång hjärtekrossande och inspirerande”

Den förkrossande delen Nelson syftar handlar mycket om de skador som stjärnan drogs med. Enligt magasinet innehåller filmen delar som få, inte ens hennes närmaste, sett tidigare. 

”Flera av kvinnorna anklagade mig”

Barndomsvän Clare Brown ska ha varit den som filmade skidstjärnans känsligaste stunder. Och de ska inte ens familjen fått se. 

– Oavsett vem som filmar en väldigt speciell situation. Det har varit några väldigt tuffa stunder, säger Lindsey Vonn till The Snow Magazine.  

Men att filma slutet av sin karriär togs inte bara emot väl. 

– Flera av kvinnorna på touren anklagade mig för att skapa drama med flit – och sa att mina skador bara var för drama. Det var chockerande. Jag skulle mycket hellre ha varit skadefri hela min karriär, men man får försöka göra det bästa av den situation man är i.