Foto: / GEPA / GEPA PICTURESFoto: / GEPA / GEPA PICTURES
 Foto: / GEPA / GEPA PICTURES
Foto: ALESSANDRO TROVATI / APFoto: ALESSANDRO TROVATI / AP
 Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP
Foto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅNFoto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
 Foto: GEPA PICTURES/ CHRISTIAN WALGRAM / GEPA PICTURES BILDBYRÅN
Anja Pärson är en av dem som sörjer Poissons död Foto: OLLE SPORRONGAnja Pärson är en av dem som sörjer Poissons död Foto: OLLE SPORRONG
Anja Pärson är en av dem som sörjer Poissons död Foto: OLLE SPORRONG

Anjas sorg efter den tragiska dödsolyckan

Publicerad
Uppdaterad

Den alpina skidvärlden har sorg. 

VM-bronsmedaljören i störtlopp år 2013, fransmannen David Poisson, är död efter en olycka. 

Han blev 35 år gammal. 

Under sin karriär har fransmannen David Poisson tävlat i två OS. 2010 i Vancouver och 2014 i Sotji. Han har tävlat återkommande i VM och nådde sin största framgång 2013 i Schladming. 

Då tog han brons i störtlopp. 

David Poisson död efter olycka

På måndagen tränade han i kanadensiska Nakiska, då han råkade ut för en olycka som kostade honom livet. 

Det franska skidförbundet skriver i ett pressmeddelande att de är "bedrövade" och att deras tankar går till hans familj. 

"Vi delar deras sorg", skriver de enligt L'Equipe. Förbundet meddelar också att de kommer att släppa mer information om händelsen så snart den blir tillgänglig. 

Poisson blev 35 år gammal. 

Anja Pärsons sorg efter dödsfallet

Han sörjs nu av den svenska alpindrottningen Anja Pärson. 

"Vila i frid David. En fantastisk kille och en grym skidåkare. Du kommer för alltid att vara saknad i skidvärlden. Säg hej från himlen och vi kommer att hedra dig med grym skidåkning och grymma lopp. Alla svängar vi gör i backen kommer att vara för dig och alla våra vänner i skidvärlden som vi har förlorat", skriver hon på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/BbctgmQnZBO/

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag