Foto: Lindwall Sven
 Foto: Lindwall Sven

Byggmark kör MMA: "Parallell karriär"

Publicerad
Uppdaterad
Här är Jens Byggmarks nya stenhårda träningsmetod.
Svensken satsar på MMA för att komma i form inför nästa säsong.
- Kanske att jag har en parallell karriär där, säger Byggmark till SportExpressen.se.
Han överraskade alla med sitt VM-silver i Garmisch-Partenkirchen.
Efter VM-succén i vintras satsar Jens Byggmark nu inför en ny säsong - med en ny stenhård träningsmetod.

Ger bålstyrka

För att bygga upp fysiken inför vintern har Byggmark börjat med den tuffa kampsporten MMA (Mixed martial arts), och har redan hunnit bli en talang.
-  Det är egentligen helt nytt för mig. Jag har alltid tyckt att det ser roligt ut så när en polare tipsade om det så hängde jag med.
 – Jag har inte hunnit börja med sparkar och slag än men på träningen säger de att jag i varje fall är en talang på brottningsdelen, säger Byggmark till SportExpressen.se.
Nu tror han att fler åkare kan komma att hänga på.
– MMA passar träningsmässigt för skidåkare för det ger bra styrka i bålen och man får bra kondition. Men vad jag vet är det inga andra skidåkare som sysslar med det, men de kanske börjar nu.
– MMA är inte farligare för mig än när jag är ute och kör bil. Och förresten så hoppas jag att jag får några ärr.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag