Bödvar Bjerke hoppar av som tränare

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

SAAS FEE. Bödvar Bjerke var med och ledde Anja Pärson till OS-succé. I år får Sveriges skiddrottning klara sig utan Pernilla Wibergs man:

- Jag har inte tid, säger Bjerke - som har hoppat av som tränare.

Norrmannen anställdes av svenska skidförbundet förra säsongen för att få upp farten på de damer som kör störtlopp och super-G. Resultat: 


Nike Bent slog igenom med sensationell andraplats i störtlopp. 


Anja Pärson tog OS-brons i störtlopp och vann säsongens sista störtlopp i blivande VM-backen i Åre. "Bödvar är ett bra stöd för mig, han förstår bättre än andra tränare eftersom han var ihop med Pilla när hon höll på" sa Anja till SPORT-Expressen. Men nu är relationen mellan Pernilla Wibergs man och nutidens stora stjärna över. Bödvar har tackat nej till att träna svenska damlandslaget i år. - Jag har fått en förfrågan och det var verkligen jättekul att vara med och skapa ett "riktigt fartlag", men jag kan inte lova ut mig i det omfång som var förra året, säger han.

Privata orsaker

  - Jag har andra projekt på gång den här vintern (styrelseledamot i Idre Fjäll), förklarar Bödvar Bjerke. - Dessutom är det privata orsaker som ligger bakom. Pernilla jobbar väldigt mycket och lillkillen har börjat i skolan. Anja Pärson försöker inte ens dölja sin besvikelse: - Vi tappar en stark man på farten. Jag hade jättebra samarbete med Bödvar förra året. Han är en bra tränare, som bär med sig massa kunskap. Hon räknar dock med att övercoachen Stephan Kurz, tillsammans med de andra landslagstränarna ska hålla farten uppe. - Jag har ett tryggt team runt mig.

FAKTA

Här är Anjas andra tränare
Thomas Stauffer, Anders Andersson, Olle Danielsson, Mikael Junglind, Stephan Kurz, Jörgen Nord-
lund, Anders Pärson och Hans Ottosson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.