Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Holmlunds skämt på galan lockade skratt

Foto: Jonathan Blixt
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Anna Holmlund lockade fram stående ovationer på Idrottsgalan.

Nu har hon gjort galasuccé igen – med ett bejublat framträdande på Framtidsmyran i Sundsvall.

– Hon skämtade och berättade om sitt liv, säger Malin Heimer Nilsson på Sundsvalls kommun. 

Anna Holmlund har kommit en bra bit sedan kraschen i Innichen i december 2016. Efter en tid på sjukhus i Italien och i Stockholm är 30-åringen sedan en lång tid tillbaka hemma i Sundsvall igen, där hennes rehabilitering lett till betydande framsteg. 

I gårkväll gjorde Holmlund sitt andra stora galaframträdande sedan Idrottsgalan i fjol. Skicross-stjärnan var prisutdelare på Framtidsmyran, en festtillställning arrangerad av Sundsvalls kommunala skolor. 

Anna Holmlund på gala

– Framtidsmyran är en gala för att hylla lärare. Det här är sjunde året i rad som vi har den. Vi brukar alltid försöka ha med stora profiler från stan som själva varit med om ett slags utveckling och som får dela ut priser. Allt kan ha börjat med en förskolslärare, säger Malin Heimer Nilsson, projektledare på Sundvalls kommun. 

– Och Anna är en stor idrottsprofil som vi har följt länge. Flera av lärarna har haft henne som elev. Och galans budskap är att man aldrig ska ge upp, att man ska kämpa även om det är tufft. Så är det i skolan också.

"Det är skitsamma"

Holmlund blev hyllad med en stående ovation och lockade fram skrattsalvor när hon berättade om sina planer på att delta i Skutskjutet i Åre. 

– Det ska regna, men det är skitsamma, sa Holmlund. 

– Hon skämtade och berättade om sitt liv, säger Heimer Nilsson. 

Därefter fick Holmlund dela ut pris i kategorin Årets gymnasielärare – som gick till Barbro Bergman på Hedbergska skolan. 

"Det var häftigt"

– Det var häftigt att få priset av Anna. Jag var lärare på skolan när hon gick där men jag hade inte henne som elev, säger Bergman till ST.  

Holmlund är inte den första prisutdelaren på Framtidsmyran som har haft en tydlig sportkoppling. 

– Johan Olsson har varit där, Charlotte Kalla också. Det handlar om att lyfta fram människor som aldrig slutar kämpa, säger Heimer Nilsson.