Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ASSISTANS FÖR DIGFoto: ASSISTANS FÖR DIG
 Foto: ASSISTANS FÖR DIG

Anna Holmlunds otroliga framsteg

Publicerad

Anna Holmlund har tagit stora steg sedan sin tragiska skidolycka.

Nu kan skidprofilen tala nästan obehindrat – och i senaste avsnittet av dokumentärserien "En annan Anna" har ett hon ett gripande samtal med storasystern Lisa. 

– Du är min stjärna, säger Anna Holmlund. 

Anna Holmlund är på väg tillbaka efter sin krasch i Italien. Efter en lång tid på sjukhus i Italien och i Stockholm är den nyblivna 30-åringen sedan en tid tillbaka hemma i Sundsvall igen.

Föräldrarna Lars och Margareta Holmlund har flera gånger vittnat om att Anna gjort stora framsteg i sin rehabilitering. I dokumentärserien "En annan Anna", som är producerad av assistansföretaget Assistans för dig, får vi en inblick i hur de där framstegen ser ut.

Anna Holmlund pratar igen

I det senaste avsnittet märks det att Holmlunds talförmåga har förbättrats avsevärt. Hon för längre konversationer med både familjemedlemmar och en intervjuande reporter. 

I avsnittet får vi se hur familjen Holmlund förbereder sig inför en skidtur i Sidsjöbacken utanför Sundsvall. 

ANNA: – Egentligen är den dålig. Nu är den ganska bra. Bara ganska. Men helt okej.

REPORTERN: – Du tycker att det är en familjebacke?

ANNA: – Ja, precis. Det är det. 

"Några idioter"

Holmlund genomför ett åk i en så kallad biski, en sits monterad på två skidor som är konstruerad för personer med funktionsnedsättning. Senaste gången Holmlund var i backen innan dess var när hon var tävlingsåkare – och fick åka ensam.

ANNA: – Det är bara att gå upp tidigt. Då är det lugnt. 

PAPPA LARS: Det var några tävlingsåkare till. 

ANNA: – Några idioter. 

"En annan Anna"

När biskituren är över utspelar sig ett gripande samtal mellan Holmlund och hennes storasyster Lisa i avsnittet. 

LISA: – Det är du som är stjärnan.

ANNA: – Det är du som är. Du är min stjärna.

LISA: – Det var snäll sagt, gumman. Du har alltid varit min. 

Lisa Holmlund vittnar om att systern stått för en remarkabel utveckling. 

– Jag ser ju från varje gång jag träffar henne att det går enklare att kommunicera. Hon gör framsteg. Det är klart att man kan se skillnad, säger Lisa Holmlund. 

– Det är en annan Anna nu. Vi tar det som det är. Vi tar det dag för dag, fortsätter hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag