Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Holmlund utsedd till ny OS-ambassadör

Anna Holmlund ska få vinter-OS 2026 till Stockholm. Foto: ROBERT HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den förre skicrossåkaren har utsätts till ambassadör av SOK i arbetet att arragera mästerskapen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Anna Holmlund ska få vinter-OS 2026 till Stockholm.

Den förre skicrossåkaren har utsatts till ambassadör av SOK i arbetet med att arragera mästerskapen.

”Nu mer är jag utsedd av SOK som ambassadör för att OS ska arrangeras i Sverige 2026”, skriver hon på Instagram.

– Hon är en fantastisk förebild, säger Jessica Lindell Vikarby, idrottsambassadörsansvarig på SOK.

Vinter-OS 2026 är fortfarande åtta år bort – men kampen om att få arrangera spelen är i full gång. Stockholm är slutkandidat och slåss med Calgary, Kanada, och Milano/Cortina d’Ampezzo, Italien, om att bli Internationella olympiska kommitténs, IOK, val i juli 2019. 

Kampen sker dock inte bara mot externa parter. Sveriges olympiska kommitté, SOK, tvingas också försöka övertyga Stockholms stad om att det är en bra idé att arrangera spelen. Politikerna är skeptiskt inställda till den ekonomiska börda det kommer innebära, medan SOK å sin sida menar att inga skattekronor kommer att gå till spillo.

– Det kommer att kosta noll kronor för skattebetalarna i Stockholms stad, har SOK:s ordförande Mats Årjes sagt på en presskonferens och menar att kostnaderna kommer att täckas via ett bidrag från IOK.

Anna Holmlund ska få OS till Stockholm

Bidraget ska uppgå till 8,8 miljarder – nära 70 procent av den budget som spelen beräknas kosta. Resten ska vara självförsörjande och finnaiseras av bland annat sponsorer, biljettförsäljning och handelsvaror, skriver SVT Sport. 

SOK och Mats Årjes har mäktiga namn på sin sida som vill se ett vinter-OS i Stockholm. Senast i raden är förre skicrossåkaren Anna Holmlund. Hon blev under fredagen utsedd till ambassadör för att OS ska arrangeras i Stockholm 2026. 

Holmlund ger själv beskedet på sitt Instagramkonto omgiven av flera OS-profiler, däribland curlingstjärnan Annette Norberg och utförsåkaren Jessica Lindell-Vikarby.

”Tack Stockholm för denna gång. Nu mer är jag utsedd av SOK som ambassadör för att OS ska arrangeras i Sverige 2026”‚ skriver hon i inlägget.

Jessica Lindell Vikarby, ansvarig för idrottsambassadörerna, gläds åt rekryteringen av Anna Holmlund.

– Vi är superglada att ha med Anna Holmlund på detta. Hon är en fantastisk förebild och en härlig tjej som verkligen kommer hjälpa till att sprida positivism omkring sig, säger hon.

https://www.instagram.com/p/BpGuUyzBs_x/?utm_source=ig_embed