SPORT-Expressen avslöjade i tisdags att Anja Pärson var på jakt efter sina gamla störtloppsskidor. I går berättade detektiven Jerome Avocat att de var försvunna men i natt fick supersvenskan beskedet att skidorna var återfunna.
SPORT-Expressen avslöjade i tisdags att Anja Pärson var på jakt efter sina gamla störtloppsskidor. I går berättade detektiven Jerome Avocat att de var försvunna men i natt fick supersvenskan beskedet att skidorna var återfunna.

Anjas lyckovrål i natt: Skönt!

Publicerad
Uppdaterad
ASPEN. Anja Pärsons försvunna segerskidor har återfunnits.
- Det känns väldigt skönt att veta att jag kan köra på dem igen, medger hon.
Det var efter helgens fiaskobetonade fartpremiär i Lake Louise, Kanada, som Anja och pappa Anders fick smärre panik. 53:e plats i super-G och en bruten störtloppstävling gjorde att Anja ville ha tillbaka sina skidor från förra året - de som hon vann karriärens första VC-seger i störtlopp med. - Hon har kört bra på dem och det var naturligt att vi ville ge dem en ny chans, berättar Anders Pärson för SPORT-Expressens utsände i Aspen. Problemet var bara att ingen visste var skidorna fanns, de försvann i samband med snöstjärnans byte av serviceman i våras.

Två dagars jakt

Efter två dagars febril jakt återfanns de två skidparen i går i Salomons fabrik i Annecy, Frankrike. - De ringde i morse och berättade nyheten, säger Anders Pärson. För Anja var det ett välkommet besked. Det innebär att hon kan använda sina gamla segerskidor vid nästa helgs störtloppstävlingar i Val d'Isère, Frankrike. - Skönt, men samtidigt inte för mycket hänga upp sig vid, säger hon.

Fortfarande besviken

Det 24-åriga OS-hoppet laddade i går upp i Aspen inför helgens tävlingar, super G på fredag, storslalom på lördag och slalom på söndag, tillsammans med de övriga svenskorna. - Vi körde en bra träning med storslalom och en del friåkning. Pappa Pärson: - Det såg bra ut, men hon är fortfarande besviken efter det som hände i helgen. Vi har gått i genom vad som gick snett. Det var en kombination av materialet och för sträng kyla. Sakerna höll inte. Hur påverkar det här henne vidare? - Vi har nu sagt att vi ska lägga det bakom oss. Det är viktigt att man går genom vad som hänt och sedan försöker lägga det åt sidan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag